Eetbare abri op Amsterdams station

Bron: www.at5.nl

Medewerkers van de nieuwe organisatie ‘De Gezonde Stad’ trakteerden gisteren Amsterdammers op groente, fruit en kruiden van een eetbare abri op het metroperron van station Amsterdam Bijlmer Arena.  Het is maar één van de vele voorbeelden van de opkomst van stadslandbouw die door de crisis versneld wordt. Op braakliggende grond en in leegstaande gebouwen, in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven, zien ondernemers kansen voor het verbouwen van eetbaar groen in de stad.
Wil jij ook met stadsgenoten groenten en fruit telen in je buurt? Dan kun je nu een speciale tweejarige opleiding volgen bij Warmonderhof in Dronten. Voor beide opleidingen ga je 7 keer 2 dagen voor theorielessen naar school in Dronten. Daarnaast werk je in de praktijk. Je leert bijvoorbeeld wanneer je sla kunt planten, hoe je frambozen moet snoeien of waar je meststoffen vandaan haalt.
Heb je geen zin om te planten maar wel om te plukken? Kijk dan op de website van Pluk de Stad. Daar leer je waar en wanneer je eten plukt en hoe je het klaar maakt.

Lees ook:
Eetbaar groen op je balkon of achtertuin
Groenbemesters: gratis harde werkers voor je tuin
Eetbaar groen in de stad verlaagt criminaliteit

Over de schrijver