Er zijn ook positieve effecten van 5G, op duurzaamheid

Het 5G-netwerk is nodig om aan de toenemende gebruik van mobiel dataverkeer te kunnen blijven voldoen, maar de uitrol van het netwerk kwam veel in het nieuws. Vooral omdat mensen bang zijn voor de eventuele gezondheidsrisico’s. De Gezondheidsraad heeft besloten dat de werkzaamheden mogen doorgaan en dat heeft ook positieve duurzame effecten.

Wat is 5G?

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, staat 5G voor de vijfde generatie mobiele netwerken. Het 5G-netwerk is de opvolger van het huidige 4G-netwerk. Als je het wilt gebruiken, heb je twee dingen nodig: een internet-abonnement en een smartphone die 5G kan ontvangen. Het belangrijkste kenmerk is de extreem hoge snelheid. Daarnaast is dit nieuwe netwerk ook een stuk stabieler dan het 4G-netwerk en kun je meer data versturen. Tot slot maakt het nieuwe toepassingen mogelijk, dit wordt ook wel Internet of Things (IoT) genoemd. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s, precisielandbouw, opereren op afstand en drones die pakketjes afleveren.

Geen graafwerkzaamheden en gewasbeschermingsmiddelen

Volgens KPN zorgt 5G niet alleen voor super snel internet, maar ook voor positieve duurzame effecten. Zo zorgt de nieuwe technologie ervoor dat de eindverbindingen naar de huizen van de consumenten draadloos tot stand komen. Hierdoor hoeven er dus geen graafwerkzaamheden plaats te vinden die vaak leiden tot onnodige vernietiging van het groen.

Drones in de landbouw zorgen ervoor dat boeren minder gewasbeschermingsmiddelen hoeven te gebruiken. Een drone verstuurt de beelden van het perceel tijdens het vliegen naar de cloud. Met behulp van deze beelden, ontstaat een taakkaart. Vervolgens verstuurt de drone de gegevens naar een landbouwmachine, die zeer precies de gewasbescherming kan doseren.

Slimme lantaarnpalen en auto’s

5G zorgt er ook voor dat apparaten alleen worden gebruikt wanneer ze nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan slimme lantaarnpalen, die alleen branden wanneer er iemand in de buurt is. Op die manier wordt er minder energie verbruikt. Een andere 5G-technologie is de Ultra Reliable and Low Latency Communication (URLLC)-techniek. Deze techniek kan bijvoorbeeld auto’s laten communiceren met andere auto’s, maar ook met verkeerslichten of allerlei andere objecten op de weg. Dit moet zorgen voor een optimalisatie van de verkeersdoorstroom en daardoor voor minder auto-uitlaatgassen.

Over de schrijver

2 reacties op “Er zijn ook positieve effecten van 5G, op duurzaamheid”

  1. Wat een ongelooflijk dom artikel! Deze persoon heeft zich totaal niet verdiept in de gevolgen van elektro magnetische straling op onze gezondheid. Niet meer graven maar nog wat extra straling naar onze huizen wel ja! alsof dat niet el veel te veel is en al miljoenen mensen ziek maakt. En lekker die drones de hele tijd in onze luchten, alsof we al niet genoeg ellende hebben met de chemtrails. En die slimme lantaarnpalen, heeft deze meneer of mevrouw dan helemaal geen onderzoek gedaan wat dat led licht gecombineerd met straling doet met ons? En die elektrische auto’s zijn helemaal niet zo goed voor ons milieu en al helemaal voor onze gezondheid! Waar slaat de naam van deze website eigenlijk op? Dat we best kunnen leven als we ons maar houden aan de New Green Deal van de EU? Als een soort robots en ziek gemaakt door straling? Ik verzoek jullie vriendelijk dit artikel weg te halen. Je moet je hier echt voor schamen!

  2. En wat is de naam van die schrijver/schrijfster van het 5G artikel dan wel ? De persoon heeft kennelijk alle reden om anoniem te willen blijven, want moet wellicht TOTAAL ZIEK in het hoofd zijn door zoveel onzin bij elkaar te fantaseren !!

Reacties zijn uitgeschakeld.