Egyptische tiener bedenkt manier om plastic om te zetten in biobrandstof

JMacPherson, Flickr.com
JMacPherson, Flickr.com

Een Egyptische tiener heeft een manier bedacht om plastic om te zetten in biobrandstof! In Egypte wordt jaarlijks ongeveer een miljoen ton per jaar aan plastic geproduceerd en de relatief goedkope katalysator die de 16-jarige Azza Abdel Hamid Faiad graag in zou willen zetten, betekent dat dat afval jaarlijks zo’n 78 miljoen dollar op kan leveren.

Bijzondere katalysator
Het idee van Azza is niet helemaal nieuw. Ze stelt voor om de plastic polymeren uit drinkflesjes en ander afval af te breken en ze om te zetten in het bulkmateriaal waarvan biobrandstof gemaakt kan worden. Het opvallende aan haar idee is de katalysator. Ze wil aluminosilicaat gebruiken om het plastic afval af te breken en methaan, propaan en ethaan produceren. Deze gassen kunnen vervolgens weer worden omgezet in ethanol.

Grote opbrengst
Deze methode zou volgens Azza een “economisch efficiënte methode opleveren voor de productie van koolwaterstofbrandstof”. Vertaald in geld betekent dit een opbrengst van ongeveer 78 miljoen dollar per jaar aan biobrandstof. Haar idee heeft haar inmiddels al een European Fusion Development Agreement award opgeleverd en ze heeft haar patentaanvraag ingediend bij het Egyptische Patentenkantoor.

Bron: Inhabitat.com

Lees ook:

Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig
Honda en GM ontwikkelen samen nieuwe brandstofcellen
Hoe een zonne-energiepark de bij kan redden

4 reacties op “Egyptische tiener bedenkt manier om plastic om te zetten in biobrandstof”

  1. Waarom patent? Ze wordt er dan zelf niet rijk van, maar als haar idee gratis voor iedereen (met een kleine beurs dus ook) beschikbaar is, zou dat voor de wereld/afvalberg veel beter zijn!!!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.