Eindelijk: fietsverlichting die altijd werkt

Afbeelding: Rydon
Afbeelding: RydonRydon ontwerpt en produceert fietsverlichting waar je zo weinig mogelijk zorgen aan hebt. De Pixio laadt namelijk haar eigen batterijen op met een geïntegreerd zonnepaneel. Het lampje wordt permanent op je fiets gemonteerd zodat je het nooit kunt vergeten en het ook voldoende zonlicht ziet. We spraken initiatiefnemer Hugo van de Watering over deze bijzondere en slimme fietsverlichting.

Een terugblik

Rydon is begonnen vanuit een frustratie over fietsverlichting. Vooral de verspilling van batterijen en duurzame grondstoffen was hen een doorn in het oog. Ze wilden dat probleem oplossen door een duurzame en milieuvriendelijke fietsverlichting te ontwerpen.
Rydon: “In de afgelopen jaren is dat idee verder ontwikkeld naar een product en een bedrijf. We zijn er zeer trots op dat het ons is gelukt om een goed en stabiel product te ontwerpen, te produceren en te kunnen verkopen. We hadden uiteraard meer groei verwacht maar we hebben ook een heleboel geleerd.”

De Pixio

Als de Pixio helemaal is opgeladen kan die wel 60 uur schijnen! Om zeker te weten dat die altijd werkt heeft Rydon een zonnepaneel in het ontwerp geïntegreerd. Zo kan elke zonnestraal die er op valt gebruikt worden om de batterijen op te laden.
Rydon: “De Pixio is voorzien van een dikke rubberen hoes die het beschermt tegen stoten. Achter de lens zit het zonnepaneel, deze zet elke zonnestraal om in energie en bewaart deze in de batterijen. We gebruiken speciale batterijen die een hele lage zelfontlading hebben, daardoor kan je het lichtje in de zomer al opladen voor de winter.”
.

Over de schrijver

1 gedachte over “Eindelijk: fietsverlichting die altijd werkt”

Reacties zijn gesloten.