Eerste postcoderoos zonnepark in Eindhoven gerealiseerd

Het Eerste Postcoderoos Zonnepark Is Een Feit! Foto:intel Free Press, Flickr.
Het Eerste Postcoderoos Zonnepark Is Een Feit! Foto:intel Free Press, Flickr.
Het eerste gerealiseerde ‘postcoderoos zonnepark’ van Nederland is een feit. In Eindhoven opende energiecoöperatie “Morgen Groene Energie” op 17 maart de verkoop van zonnepanelen op het dak van wijkcentrum Blixems. Drie weken later was het park dat 228 zonnepanelen telde volledig uitverkocht. Dit zonnepark zal energie gaan produceren voor mensen in de buurt. Mensen die wonen in de zogeheten postcoderoos, het viercijferige postcodegebied waar het zonnepark in ligt plus de omliggende postcodegebieden, kunnen zonnestroom van het park krijgen met 9 ct korting op hun energiebelasting. Maar dan moeten ze natuurlijk wel zonnepanelen aangeschaft hebben.

“Eigenlijk wil ik al jarenlang iets doen met zonnepanelen.” Zei William van Hoeck, één van de deelnemers van het zonnepark op het dak van wijkcentrum Blixems. “Helaas ligt mijn huis heel ongunstig en is een installatie op mijn eigen dak niet rendabel. Het zonnepark op wijkcentrum Blixems is voor mij de perfecte oplossing.”

Morgen groene energie is bereid om hun aanpak te delen met de rest van Nederland. Je kunt deze informatie vinden op HIER opgewekt. “We delen onze aanpak via HIER opgewekt graag met anderen: statuten, overeenkomsten, verzekeringen, alles wat we zijn tegengekomen. Heel Nederland mag ons model kopiëren.” Zei Ernst van der Leij, initiatiefnemer van Morgen groene energie.

Dit type energiecoöperaties kunnen grote voordelen hebben voor je energierekening. Bekijk hier hoe je zelf met de buurt een energiecooperatie kan opzetten. Of vraag hulp van bijvoorbeeld Morgen groene energie.

Lees ook
Zonnepark met 58.000 zonnepanelen bij Almelo
[adrotate group=”2″]
Primeur: lokale energiecoöperatie Woerden levert zonne-energie met belastingkorting

1 reactie op “Eerste postcoderoos zonnepark in Eindhoven gerealiseerd”

  1. Pingback: Eerste postcoderoos zonnepark in Eindhoven gerealiseerd | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.