Elegant de lente in met duurzame panty’s

Gerecycleerde Pantys Hm
Foto: Debiomadame

(gastbijdrage door DeBioMadame. Zelf ook bloggen?). Nu we richting lente gaan, bergt de duurzaam levende vrouw de dikke wollen panty’s van biologische wol of katoen liever op. Voor bloot is het nog wat koud, maar een ragfijne panty die onze benen mooi doet uitkomen, is nu echt wel gewenst. Tot voor kort waren verantwoorde panty’s echter niet te vinden. Het resultaat: puffen in te dikke kousenbroeken of bibberend de kou door. Gelukkig hoeft dit niet langer.

Elegant

Met dank aan H&M kunnen bewuste vrouwen voortaan in het voor- en najaar elegant de straat op. Toegegeven, de Zweedse multinational staat niet bepaald bekend als het toonbeeld van duurzaam, laat staan fair trade ondernemen. Maar met hun nieuwe, gerecycleerde panty’s zetten ze toch een stap in de goede richting.

Recyclage

De ragfijne panty’s zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met of zonder patroon. Ze bestaan voor 75 procent uit gerecycleerde polyamide. Deze is afkomstig van textielafval. Kijkende naar het resterende kwart van het materiaal, nieuwe polyamide en elastaan, valt er nog winst te behalen bij de productie van duurzame panty’s. Gaat H&M deze uitdaging zelf aan of zullen andere partijen in het gat springen? De toekomst zal het hopelijk snel uitwijzen.

De BioMadame zoekt op naaldhakken en met perfect gelakte nagels naar het beste wat biologisch, ecologisch, duurzaam en fair trade is.

Over de schrijver

1 reactie op “Elegant de lente in met duurzame panty’s”

Reacties zijn uitgeschakeld.