Elektrisch rijden in 2015: nieuwe modellen en trends

De Tesla Model X gooit hoge ogen. Foto: Luchinho Photography, Flickr
De Tesla Model X gooit hoge ogen. Foto: Luchinho Photography, Flickr

Elektrisch rijden wordt – ondanks de inperking van subsidiemogelijkheden – steeds populairder. In 2014 werden al verschillende nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd en in 2015 zullen wederom diverse nieuwe modellen op de markt verschijnen. Waar kun je volgend jaar in gezien worden en wat verandert er nog meer op het gebied van elektrisch rijden? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Lees verder in ons Dossier Elektrisch Rijden

4 reacties op “Elektrisch rijden in 2015: nieuwe modellen en trends”

 1. Pingback: Prijs van accu's voor elektrische auto's daalt snel - hetkanWel.nl

 2. Hou toch op met dat doemdenken. Met 15 zonnepanelen kun je 20.000 km. voor niets, noppes, nada rijden! Hoezo snelladers tot 60 %. Volledig uit de lucht gegrepen. 100% in een half uurtje. Even verplicht onthaasten. Kopje soep met een broodje tussen de middag en weer 120 km. in de winter en 150- de zomer door-rijden. Ik rij nu anderhalf jaar in een Renault Zoe (snellader ingebouwd) en ben nog weinig beperkingen tegengekomen. 90% van mijn ritten (ik ben zelfstandig ondernemer en verkoop zonnepanelen) doe ik met de Zoe. Nog nooit zo’n fijne auto gehad. Mijn Saab heeft vorig jaar 3500 km. gereden. Heb af en toe een aanhanger nodig en dat kan niet achter een Zoe. Voor de rest…… ik blijf op elektrisch focussen. Het is wel schoon als de stroom duurzaam wordt opgewekt. Petrol heads zijn soms lastig te overtuigen…… Mijn opa is ook 98 geworden, altijd gerookt. Roken is gezond…..toch?

 3. Een motor op waterstof dan gaat ook het water duur verkocht worden.
  We moeten richting vrije energie bv
  magnetisme daar zijn al vele protoypen van.
  Check maar eens op magnet motor op you tube.
  Van de benzine en olie motoren moeten we af.

 4. Leuk verhaal over electrisch rijden en electr.auto,s maar niet helemaal objectief. Op het merk Tesla na hebben alle andere echte electr.auto,s een beperkte acciradius van max. 200 km en dit wordt drastisch minder in de herfst en wintertijd als men met verlichting, verwarming en aanjagers aan rondrijdt. In vele gevallen blijkt dan de acciradius ineens te slinken tot max. 100 a 120 km!
  Verder is het nadeel het lange opladen tot wel 8 uur om de accu,s op 100% te brengen. Snelladers gaan vaak niet verder als 60%!
  Ook gaat men voorbij dat er nog niet overal laadpunten zijn en niet iedereen heeft parkeerplek bij de deur dus hoe laadt je je auto dan op, met verlengsnoeren in de hoop dat die er niet uitgetrokken worden?
  Dan de prijs van deze auto,s , minimaal vanaf de € 40.000 en vaak nog duurder, dus voor Jan Modaal buiten bereik. Nu profiteren alleen leaserijders en bedrijven van de financieele subsidies die op deze auto,s zitten, maar de particulier komt hiervoor niet in aanmerking.
  Als iedereen in NL electrisch gaat rijden hoe duur denkt u dat de stroom dan wordt, want de overheid moet en zal toch zijn accijnzen op brandstof binnen krijgen. Nu is het nog leuk en goedkoop om electrisch te rijden, omdat het beperkt blijft. Trouwens de huidige centrales kunnen dit extra stroomverbuik niet aan en er zullen dus meer centrales gebouwd moeten worden en dan weer kolencentrales, nog meer vervuiling!
  De echte toekomst is aan de waterstofauto. ruime acciradiusvan + 400 km, gewoon aan de pomp voltanken netzo simpel en snel als nu bij de benzinepomp en je kunt weer 400km!
  Uitstoot is water dus echt schoon en deze auto,s rijden al rond o.a. in California en Japan en wel de Honda FCX Clarity en de Toyota Mirai. Verbruik 1 kg waterstof op 100km!
  Het enige nadeel is nu nog de beperkte waterstof tankstations maar dit is eenvoudiger op te lossen omdat de pom infrastrutuur er al is via de huidige brandstoftankstations, die omgebouwd moeten worden.
  Waterstof is ook makkelijker in te bouwen bij bussen en vrachtauto,s omdat de ,tanks, min of meer hetzelfde blijven als nu de dieseltanks voor deze voertuigen.
  Hoe zwaar denkt u anders dat bussen en vrachtwagens worden als ze volgebouwd worden met accu,s om nog eenigzins 200 km te kunnen rijden en dan weer 8 uur stroom staan te laden? Onze huidige economie gebaseerd op 24 uurs levering stort dan volledig inelkaar!
  Electrisch is een leuk speeltje voor de milieu lobbies die niet verder kijken!

Reacties zijn uitgeschakeld.