Elektrische auto’s over 3 jaar goedkoper dan brandstofauto

Foto: Dominic’s pics, Flickr

Elektrische auto’s zijn binnen drie jaar goedkoper dan brandstof auto’s. Dit meldt het Duitse autoconcern Volkswagen. De snel dalende prijs van accu’s is volgens het bedrijf de belangrijkste reden.
“Wij rekenen erop dat de kosten per kilowattuur aan capaciteit van lithium-ion accu’s snel zal dalen naar een omvang van ongeveer 100 euro. Deze grens zal in 2015 of op z’n laatst kort daarna bereikt worden,” aldus Rudolf Krebs, chef van de Volkswagen afdeling die elektrische auto’s produceert.
De prijs van €100 per kilowattuur geldt als de grens waarbij elektrische auto’s goedkoper zijn dan hun benzine of diesel tegenhanger, waarbij rekening gehouden wordt met aanschaf en gebruik.
Op dit moment ligt de prijs voor een accu pakket op 500 euro per kilowattuur. Voor een batterijpakket van 26,5 kilowattuur bij de Volkswagen Golf Blue e-motion betaal je dan zo’n €13.250. Bij €100 per kilowattuur zakt de prijs voor hetzelfde pakket naar € 2.650.
De voorspelling van Krebs is een stuk optimistischer dan eerdere ramingen van de automobielindustrie. Volgens andere concerns duurt het zeker nog vijf jaar langer voordat accu’s de grens van € 100 per kilowattuur bereikt hebben.
Bron: Produktion.de (via ZERauto en petrochem.nl)
Lees ook
Voor de e-scooter is elk stopcontact een benzinepomp
Dossier elektrisch rijden
Nederland telt 164 buurtburgemeesters voor zonne-energie

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020