Elektrische auto’s trekken ratten aan (maar doen het verder prima)

Foto: wikimedia commons

Niet alleen bij mensen wordt de elektrische auto steeds populairder. Ook ratten voelen zich ertoe aangetrokken. Of beter gezegd: tot de warme accu.

Elektrische auto’s rijden op een accu in plaats van een benzine motor. Deze accu moet meteen voldoende vermogen kunnen leveren als de auto gestart wordt. Daarom wordt de accu warm gehouden. Dat zorgt er echter voor dat het onder de motorkap aangenaam toeven is voor ratten en ander ongedierte.

Een journalist, Joe Wiesenfelder, ontdekte de bijzondere aantrekkingskracht die elektrische auto’s hebben op ratten toen hij een Chevy Volt testte voor de website Cars.com. Alles ging goed met de auto, totdat hij onverklaarbare foutmeldingen gaf. Een rat bleek een holletje te hebben gemaakt naast de accu.

Wiesenfelder is verder tevreden over zijn elektrsiche auto. “Ik heb een maand en 4800 kilometer verder geen problemen gehad met de Volt.”

Bron: popsci, Yahoo Autos

Lees ook

Over de schrijver

12 reacties op “Elektrische auto’s trekken ratten aan (maar doen het verder prima)”

 1. De Volt of Opel Ampera is eigenlijk geen elektrische auto.
  Zijn elektrische actieradius is behoorlijk kort, zodat hij meestal als hybride zal worden gebruikt.
  Ook is het voor de gebruikers heel verleidielijk om de dikke motor in deze auto de accu te laten opladen
  Temeer omdat die accu zo snel leeg is.

 2. Alle draadloze electrische apparaten geven straling af die slecht zijn gebleken voor mens, dier en natuur.
  Denk aan Electro-magnetische straling en Electric Low Freqency-straling).

  Omdat een auto grotendeels uit metaal bestaat werkt het als de ' Kooi van Faraday' wat ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een mobiele telefoon in een auto harder moet stralen en alleen door de ramen een uitweg vind.
  Lees bijv. hier meer over de ' Kooi van Faraday' : http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday

  Om diezelfde rede is een gps-systeem aan boord van een auto, mobiel bellen in een auto of trein en draadloos internet in de trein of auto ook schadelijk…

  Bovendien is CO2 van alle andere schadelijke en giftige stoffen uit uitlaatgassen het minst schadelijk,

  Er zou dus verder gezocht moeten worden naar een beter, schoner, veilig en gezonder alternatief. Voordat men massaal overstapt op electrische auto's. En we met een nog veel groter probleem zitten.

  1. Kom op Roshana
   benzine en diesel auto's zijn zo smerign en schadelijk dat alles beter is dan dat.
   De elektrische auto is een enorme verbetering voor de volksgezondheid

   Al die uitlaatgassen veroorzaken elk jaar weer 18.000 dode nederlanders
   dat is elke dat een volle boeing 747 die neerstort op het maliveld

   Door de invoering van de EV en het stoppen van houtkachel stokers, gaan we een stuk gezonder worden.

   1. Het probleem van ongezonde, giftige uitlaatgassen los je niet op door een nog groter en kankerverwekkender probleem te creeren met elektrische auto´s die met hun schadelijke straling voor de mens ook dodelijk zijn voor dieren (zoals bijen), bomen en gewassen (waaronder groente en fruit)…

    1. Echt Roshana, ik ben iemand die goed van de wetenschap op de hoogte ben en ik sta open voor nieuwe inzichten.
     Maar jij moet echt eens aangepakt worden met je gespam hier en op Faqt. Stop met dat getrol. Het zou prettig zijn als een moderator hier wat aan zou doen, want je kunt ook je verhaal in één keer opschrijven. In plaats van tientallen keren een bericht neer te zetten alsof er veel mensen hetzelfde zeggen.
     Dus stop met die stralingsevangelie van je. Er is niks mis met mensen informeren. Er is wel wat mis met trol- en spamgedrag bij artikelen.

     1. Als er op fora reaguurders aangepakt zouden moeten worden… Dan zijn het wel de types die respectloos en inhoudloos reageren en schelden, William.

      Jouw gescheld zou eigenlijk niet eens geplaatst moeten worden.

      Het verwijzen naar informatie en informatieve blogs (door mijzelf geschreven) op HetkanWel.net kan moeilijk 'spam' genoemd worden.

     2. Beste Roshana, je hebt een punt wat betreft straling maar dat is veel te eenzijdig. , de ontwikkeling van electrische auto draait niet alleen om de uitstoot. de verbrandingsmotor zoals we die kennen heeft een heeel laag rendement, nog geen 50 %.
      En aangezien je dweept met je kennis over straling….zal je ook wel weten hoeveel kernproeven er gedaan zijn wereldwijd in de jaren '60-'80. Zet dat ook even hier neer, vergezeld met de halfwaarde tijd. Dan kan iedereen voor zichzelf afwegen, wat de waarde is van jou betoog over straling. En ten slotte, ik weet genoeg van dieren dat ze instinctief van gevaar weggaan als ze dat waarnemen. Als straling van accu's zo slecht is waarom maakt die rat er zijn holletje naast?

     3. Omdat de rat het holletje bij de accu heeft gemaakt toen de auto stil stond en er dus geen/amper straling meer was maar nog wel een lekker warm plekje…

      Het gevaar van straling wordt niet minder door een 'rendement van zoveel procent'.

      Verder weet elk weldenkend mens wel dat radio-actieve straling slecht is.

Reacties zijn uitgeschakeld.