Elke 6 seconden sterft een kind van honger – onnodig

360
Foto: 360

De nieuwe 360 komt morgen uit en bevat een dossier over eten. In een zestal mooie artikelen geeft het blad, met de trotse ondertitel “het beste uit de internationale pers”, een inkijkje in de problemen en kansen rond voedsel in de wereld.
“De VN schat dat er in 2050 twee miljard méér mensen zullen zijn dan nu. Om die allemaal te voeden, moet de voedselproductie met zeventig procent omhoog.” Dit meldt de Financial Times in een uitgebreid artikel over de wereldwijde stand van zaken op voedselgebied. De vraag is echter, ligt het wel aan de hoeveelheid voedsel die geproduceerd wordt? Een groot probleem is verspilling en gebrekkige distributie. Volgens landbouw-expert Gary Markham “bevindt het voedsel zich op de verkeerde plaats”. De Financial Times: “In Afrika heerst honger, en in China puilen de supermarkten uit – om nog maar te zwijgen van het Westen, waar zowel thuis als in restaurants een derde van het voedsel in de vuilnisbak belandt.”
Financial Times noemt verschillende opties waarmee een nieuwe groene revolutie tot stand kan komen. Belangrijk, want “elke zes seconden gaat er een kind van honger dood.”
The Economist wijdt niet een artikel over kwantiteit, maar over kwaliteit van voedsel. Mensen die opgroeien met gebrek aan voedsel of voedsel van slechte kwaliteit, hebben daar hun hele leven last van, bijvoorbeeld omdat ze minder goed kunnen leren. Het goede nieuws is dat betere voeding een “ongelooflijk goede investering kan zijn.” Want: “Elke dollar die wordt uitgegeven aan het stimuleren van borstvoeding in ziekenhuizen brengt later tot 67 dollar op. En elke dollar die wordt uitgegeven om zwangere vrouwen extra ijzer te geven, genereert tussen de 6 en de 14 dollar. Op ontwikkelingsgebied is er geen enkele andere investering met zo’n hoog rendement.”
De volledige artikelen van The Economist en The Financial Times vind je in de 360, naast artikelen als “Hongerlijders moeten concurreren met bacteriën” en “Haagse politiek gooit roet in Roemeens eten”
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
De nieuwe 360 bevat een dossier over voedsel voor de wereld. Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Bevolkingsexplosie in Ghana
De oude Grieken wisten al dat broccoli gezond is
Boos weg bij Google

Over de schrijver

2 gedachten over “Elke 6 seconden sterft een kind van honger – onnodig”

  1. stelletje boeren sukkels!
    ten eerste JE EIGEN VOLK GAAT VOOR! want ook nederland heeft kinderen die dakloos zijn of ouderen die dakloos zijn, en in de winter op straat moeten leven, wist je dat van unicef van alle opbrengsten 371.000€ naar bakrekening van dhr HENK FRANKEN gaat? en SOS kinderdorpen? ALBERT JAAP VAN SANTBRINK 103.000€ al jullie nederlanders die geven aan het glazen huis en dit soort doelen spekken andermans schatkist die al rijkelijk gevuld is…snap het dan..NIEMAND doet iets voor 0€! het is gvd nederland ja! maaar wel lopen te mekkeren als de brandstof 2 cent duurder wordt, of straks een pakje sigaretten 10€ kost, nee dan trekken ze hun bek open als een stinkende beerput MAAAAAR wel je hele spaargeld storten op de rekening van goede doelen en glazen huis..
    Nogmaals SUKKELS!!!! allemaal.

  2. Ik woon nu zo'n 7 jaar in het armste deel van Thailand. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen hier die honger leed. Iedereen heeft toegang tot goed en gezond eten. Dus dat kaartje m.b.t. Thailand neem ik met en korrel zout. Alle arme families hebben eigen land waarop ze rijst verbouwen en vaak ook groente. En verder eten ze alles wat in de natuur rondscharrelt.

Reacties zijn gesloten.