Elke euro energiebesparing levert 5 nieuwe euro’s op

4104779852 8F0Fcb059E
Foto: Colin-47, Flickr

Met energiebesparing bespaar je  niet alleen geld, het levert ook nieuw geld op. Een Duits onderzoeksbureau becijferde dat de Duitse overheid elke 1 euro die geïnvesteerd werd in energiebesparing vijfvoudig terugverdiende.

Nederland doet al jaren niks aan energiebesparing en het ziet er niet naar uit dat het met dit kabinet beter gaat worden. Want energiebesparing kost geld, denken veel politici. Niets is minder waar, bewijzen onze oosterburen.

De Duitse overheid investeerde vorig jaar 1,4 miljard euro in energierenovatie, waarbij gebouwen energiezuiniger worden gemaakt. Dat leverde direct geld op door een lagere energierekeningn. Indirect werd er ook goed geld verdiend: de investering van de overheid lokte nieuwe investeringen van bedrijven uit die werkgelegenheid creëerde, werkeloosheidsuitkeringen verlaagde en belastinginkomsten deed stijgen.

Duitsland verdiende zo 7,2 miljard euro op haar investering , 400% rendement in 1 jaar tijd. Niet slecht in deze financieel duistere tijden, toch?

Bron: Bondbeterleefmilieu.be

Lees ook

Zo verdien je zelf geld met energiebesparing

Tien tips voor groene kado’s voor de feestdagen

Gebruik jij meer energie dan anderen?

Over de schrijver

1 reactie op “Elke euro energiebesparing levert 5 nieuwe euro’s op”

Reacties zijn uitgeschakeld.