Leestip: Waarom Tesla de wereld definitief gaat veranderen

Bron: Don Mccullough, Flickr
Bron: Don Mccullough, Flickr

Tesla is één van de meest vooruitstrevende bedrijven van onze tijd. Het bedrijf ging bijna bankroet in 2008, maar wist in de jaren daarna door te groeien naar een (beurs)waarde van zo’n 30 miljard op dit moment. Het is daarmee in korte tijd een van de hoogst gewaardeerde autobedrijven geworden en dat terwijl het bedrijf hun derde automodel, toepasselijk de model 3 genoemd, nog op de markt moet brengen. Toch hebben de meeste mensen nog niet door dat dit nog maar het begin is. Volgens het Amerikaanse blog Waitbuthwy.com gaat Tesla en vooral zijn oprichter Elon Musk, de wereld veranderen. 

Elon Musk wordt vaak wordt vergeleken met grote namen zoals Henry Ford, Steve Jobs en Thomas Edison, en dat is niet voor niks. Niet alleen is Tesla is een doorslaand succes, ook andere bedrijven die Elon Musk heeft gestart breken hele industriën open. Zo gebruikt NASA tegenwoordig het bedrijf SpaceX om dingen in de ruimte te schieten en is SolarCity een van de grootste installateurs van zonnepanelen in de VS.

En als je dat nog niet overtuigd, dan is er nog dit: Elon Musk vormde de inspiratiebron voor niemand minder dan miljardair Tony Stark in de film Ironman. WaitbutWhy doopte Elon Musk dan ook de ‘The world’s raddest man’. Een goede vertaling voor ‘raddest man’ is moeilijk te vinden, maar het heeft ongeveer een strekking als: de meest radicale, supervette geniale vent.

En als je Waitbutwhy leest, snap je waarom Musk die titel krijgt. In deze (enorm uitgebreide) artikelen legt blogger Tim Urban in eenvoudige (hoewel Engelse) bewoordingen alle in’s en out’s uit van de revolutionaire ontwikkelingen waar we ons nu bevinden. En het goede nieuws? De toekomst van schone energie, betaalbare elektrische auto’s en succesvolle ruimtevaart is dichterbij dan je denkt.

Deel één over Elon musk en zijn bedrijven kan je hier lezen

Deel twee over hoe Tesla de wereld gaat veranderen vind je hier

Veel leesplezier!

2 reacties op “Leestip: Waarom Tesla de wereld definitief gaat veranderen”

 1. @adrie, tesla produceert volledige elektrische auto’s.
  En geen golfkarretjes zoals de prius, dit zijn luxeuse sedan’s die porsches, lambo’s en ferrari’s achter zich laten.
  0-100 in 3.2 seconden voor het snelste model. En ze hebben een range van +400km.
  Tesla’s model S heeft de hoogste veiligheidsscore ooit behaald. En is verkozen tot auto van het jaar enkele jaren geleden.
  Ook mag je ze levenslang gratis opladen bij tesla superchargers (een zeer snel groeiend netwerk van superchargers).

  Daarnaast heeft musk ook nog solar city, in het artikel staat “één van de grootste”, maar dat klopt ondertussen niet meer. Solar city is de grootste zonnepanelen installateur in amerika.

  En dan is er nog zijn ultieme visie spaceX.
  Het eerste privé bedrijf dat erin slaagde om een capsule in orbit te brengen, en terug naar aarde te halen.
  spaceX doet ondertussen ongeveer 1 vlucht per maand, en ze vliegen meerdere keren paar jaar naar het ISS.
  Vanaf volgende jaar gaat spaceX ook mensen naar het ISS brengen, en dit is voor hem nog maar het prille begin. Musk ziet zichzelf binnen 10 jaar mensen naar mars lanceren. spaceX is ondertussen uitgegroeid tot de betrouwbaarste,goedkoopste en meest innovatieve launch service provider. Ze bouwen hun eigen boosters,motor’s,ruimtecapsules,…

 2. En wat produceert Tesla dan precies? Mijn kennis van het engels is onvoldoende. Ik vind het behoorlijk vervelend dat in bovenstaand artikel de oprichter opgehemeld wordt en er verder met geen woord wordt gerept over wat voor soort bedrijf het is. Wat er wordt geproduceerd of i.d. En dan wordt er verwezen naar engelstalige artikelen. Daar schiet ik ook helemaal niets mee op.

Reacties zijn uitgeschakeld.