Emotionele speech Timmermans maakt grote indruk

Foto: Still Uit You Tube Video
Foto: Still Uit Youtube Video

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft maandagavond grote indruk gemaakt met een emotionele speech in de VN Veiligheidsraad over het neerhalen van vlucht MH17. Tijdens de speech sprak Timmermans emotioneel over de laatste momenten van de slachtoffers:

“Vanaf afgelopen donderdag denk ik eraan hoe afschuwelijk de laatst minuten van de slachtoffers hebben moeten zijn toen ze zich realiseerden dat het vliegtuig neer zou storten. Hebben ze de handen van hun geliefde vastgehouden, hebben ze hun kinderen zo dicht mogelijk bij hun gepakt, hebben ze elkaar nog een laatste keer in de ogen gekeken? We zullen het nooit weten.”

Timmermans pleitte daarnaast voor snelle thuiskomst van de lichamen:

“Nederland heeft op dit moment één voornaamste prioriteit: De lichamen van de slachtoffers naar huis te brengen. Het is een kwestie van menselijke waardigheid dat de stoffelijke overschotten met respect worden behandeld en dat het terughalen van de lichamen van de slachtoffers zo snel mogelijk, zonder enige vertraging, wordt gedaan.” 

Ook strijdt de Minister van Buitenlandse Zaken voor vervolging van de daders:

“Zodra door het onderzoek duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17, zal rechtspraak moeten gelden. Dit zijn we verschuldigd aan de slachtoffers, aan de rechtspraak en aan de menselijkheid. Ik verzoek alle betrokken partijen hiervoor de volledige samenwerking te bieden.” 

Frans Timmermans sluit af met de woorden:

“Mijn land zal niet rusten totdat alle feiten boven water zijn en de daders gestraft zijn.” 

Bekijk de complete speech hier:

De tekst van de speech is terug te vinden op de op Facebookpagina van Frans Timmermans.

Over de schrijver

2 reacties op “Emotionele speech Timmermans maakt grote indruk”

Reacties zijn uitgeschakeld.