Energie besparen doe je met een energie-app

Natuurlijk heeft iedereen graag de duurzaamste en goedkoopste energieleverancier om zo te besparen op de maandelijkse uitgaven. Toch is het ook handig om even te kijken of er nog meer mogelijkheden zijn om energie te besparen. Bijvoorbeeld met een handige energie-app.

Je eigen energieverbruik-manager

Er zijn tegenwoordig veel energie-apps die als jouw persoonlijke energieverbruik-manager kunnen dienen. We hebben er een paar op een rij gezet, maar er zijn er nog meer. Sommige apps zijn van de betreffende energieleverancier, maar er zijn ook onafhankelijke apps.

Eneco app

Eneco heeft ook een app, namelijk de Toon-app. Deze app werkt alleen in combinatie met een speciaal Toon-abonnement en de Toon-thermostaat. Je hoeft niet speciaal een klant van Eneco te zijn om gebruik te kunnen maken van de Toon-app. Je kunt met de app ook apparaten op afstand bedienen en je gas- en stroomverbruik en de teruglevering van je zonnepanelen bekijken. Daarnaast kun je energievreters opsporen en je kunt met de tips die je via de app krijgt energie besparen.

Oxxio app

De Oxxio-app heeft een gratis versie en een betaalde pro-versie. In de gratis versie kun je al zien hoeveel energie je hebt verbruikt. Per maand, per dag en met een slimme meter zelfs per uur. Bij een traditionele meter moet je de standen nog wel handmatig invullen. Je hoeft niet speciaal een klant van Oxxio te zijn om de app te kunnen gebruiken. Als je wel een Oxxio klant bent, dan kun je gebruikmaken van de extra functies. Bijvoorbeeld het voorschotbedrag aanpassen aan je daadwerkelijke energieverbruik. Met de pro-versie én een slimme meter kun je ook nog zien welke van jouw apparaten het meest verbruiken.

Essent app

De Essent-app kan iedereen gebruiken. De app geeft een up-to-date inzicht in je verbruikte energie en je kunt checken of dit overeenkomt met je voorschotbedrag. Je kunt ook de teruglevering van je zonnepanelen checken. Daarnaast kun je met de app ook slimme verlichting of een slimme thermostaat op afstand bedienen. Je hebt voor het gebruik van de app wel een Nsure-energielezer nodig.

Energiedirect app

De Regelneef app van energiedirect is dat accurate neefje die alles voor je bijhoudt. Je moet wel een klant van energiedirect zijn om de app te kunnen gebruiken. Als je de app eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je hier op een eenvoudige manier je energiezaken mee regelen en alle informatie over je contract vinden. Je kunt bijvoorbeeld de meterstanden doorgeven, bekijken wanneer je de jaarafrekening krijgt en zien wanneer de voorschotbedragen worden afgeschreven. Ook als je vragen hebt, kun je hierover chatten in de app. In de app zit ook een Vooruitkijker, hiermee kun je checken of het energieverbruik wel overeenkomt met het voorschotbedrag. Je kunt helaas geen bespaardoelen instellen of energie vergelijken van huishoudens. De app is wel gratis.

Onafhankelijk app

De meeste apps hebben een connectie met energieleveranciers, maar de Plugwise-app heeft dat niet. Je hebt er wel wat Plugwise apparaten voor nodig die je bijvoorbeeld aan een slimme meter moet koppelen. Koop je er ook nog een pakket bij, dan kun je het verbruik per apparaat zien en ook apparaten op afstand bedienen.

 

Over de schrijver