Energie opwekken door de wc door te spoelen in Portland

De Energiepijp Van Lucid Energy
Bron: Lucid Energy, Lucidenergy.com
Nu de vraag naar groene energie groeit, worden er steeds meer manieren bedacht om schone stroom op te wekken. Wat zeg je van dit systeem in Portland? Energie opwekken door de wc door te spoelen.

Speciale buizen

In de stad Portland is een pijpleiding gemaakt van speciale buizen die schone energie opwekken. In de buizen zit een soort windmolen die gaat draaien door stromend water. Deze beweging wekt energie op die via een generator in het elektriciteitsnet belandt. Zodra iemand een kraan opendraait of de wc doorspoelt, stroomt het water in de waterleiding en wek je groene stroom op. Het bedrijf Lucid Energy ontwikkelde het buizensysteem.

“Het is vrij ongebruikelijk om een nieuwe energiebron te vinden zonder gevolgen voor het milieu,” zegt Gregg Semler, baas van Lucid Energy. “maar omdat het molentje zich in de buis bevindt, hebben vissen en bedreigde diersoorten nergens last van. Daarom zijn wij er zo enthousiast over.”

Naast de molens hebben de buizen ook sensoren. Deze sensoren meten de druk van het water, maar ook de kwaliteit om zeker te weten dat het veilig drinkwater is. Door de druk te meten weet je of een pijp lekt of niet, en kun je er op tijd bij zijn om waterverspilling te voorkomen.

Stromend water wekt de hele dag energie op

Deze manier van groene energie opwekken heeft als voordeel dat de hele dag door energie kan worden opgewekt, want het water stroomt altijd. Maar er is ook een nadeel, want de molentjes in de buizen produceren alleen stroom als het water door de zwaartekracht naar beneden stroomt. Maar desondanks kan het systeem al een school of een bibliotheek van duurzame energie voorzien.

Bron: Inhabitat

2 gedachten over “Energie opwekken door de wc door te spoelen in Portland”

  1. Pingback: BOINNK!!! | Energy Barn brengt huizen zonder energierekening stapje dichterbij

  2. Pingback: Energy Barn brengt huizen zonder energierekening stapje dichterbij - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.