Energie opwekken met fitness & dance

Al in 2005 blogde ik dat fitness-scholen ideale energie bronnen zijn, en dit idee is nu, hoe kan het ook anders, door een Amerikaans fitness bedrijf, California Fitness, in praktijk gebracht. In dit fitness centrum brandt bijvoorbeeld alleen licht dat de leden zelf gewonnen hebben. “Blijven trappen, lieverd, anders doe ik mijn buikspieroefeningen in het donker!”

Ook in Nederland volgt binnenkort een duurzame energie variant op basis van spierkracht: de Sustainable Danceclub, een club met een dansvloer waar energie wordt opgewekt als je er op danst. Een goede DJ geeft daar straks dus letterlijk energie!

(In verband met gezellige drukte, vandaag een kort blogje, morgen weer een weekoverzicht.)

Over de schrijver

2 reacties op “Energie opwekken met fitness & dance”

 1. Beste Matthijs,

  Als promovendus aan de Universiteit Maastricht zet ik op dit moment een onderzoek op dat energy harvesting door middel van lichaamsbeweging gebruikt in sportscholen. Ondanks dat ik inmiddels met verschillende Amerikaanse wetenschappers over deze technologie gesproken heb, ben ik de toepassing van cardiomachines met energy harvesting technologie nog niet in Nederland tegengekomen. Weet jij of er inmiddels Nederlandse sportscholen en/of fitness apparatuur bestaat die energy harvesting technologie gebruikt?

  Groet,

  Marcel Hofman
  Gezondheidswetenschapper
  [email protected]
  06-45533659

Reacties zijn uitgeschakeld.