Energiebedrijven in verzekeringen dankzij groene energierevolutie

Energiebedrijven in verzekeringen dankzij zonnepanelen. Foto: WirsolDe energiemarkt is flink aan het veranderen, ondermeer door de grote toevoer van groene stroom. Traditionele energiebedrijven zoeken naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Dat meldt het Financiële Dagblad vandaag. “Europese stroomproducenten zoeken naar nieuwe verdienmodellen, want niemand gelooft in de terugkeer naar de oude situatie van een paar grote energiebedrijven met een grote, trouwe klantenschare,” aldus de krant.

De problemen van de energiebedrijven hebben te maken met een verminderde vraag naar stroom door de crisis en de toename van groene stroom. Hoewel het FD dit niet meldt, is bijvoorbeeld in Duitsland een groot deel van de groene stroomproductie in handen van burgers zelf. Grote energiemonopolisten hebben dan het nakijken. Ook is er in Europa overcapaciteit. Hierdoor moeten bedrijven vooral afboeken op gascentrales die minder stroom kunnen leveren dan gepland.

Een groot energiebedrijf als GDF Suez kijkt daarom serieus naar de mogelijkheden om andere dingen te ondernemen, zoals het verkopen van verzekeringen. De directeur van GDF Suez Energie Nederland meldt in het FD: “We zijn bezig met het bijeenrapen van de brokstukken en kijken hoe we de toekomst tegemoet kunnen treden.”

Lees hier het hele artikel

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Bewoners Utrechtse wijk Lombok internetten en rijden op zonne-energie
Duitse energierevolutie is in handen van burgers zelf

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020