Energiebesparings app voor iedereen komt er aan

Het kabinet wil dat iedereen vanaf 2017 een slimme meter in de meterkast heeft hangen. Dat betekent dat we straks allemaal makkelijk energie kunnen besparen op basis van een scherp inzicht in ons verbruik. Is je huis na 2009 gebouwd of opgeknapt , dan heb je nu waarschijnlijk al een slimme energiemeter in huis hangen. Met de Cogas app kun je dan via de slimme energiemeter je energiegebruik in de gaten houden op je mobiele telefoon.
De app geeft je een aantal leuke bespaartips en laat je zien op welke dagen je de meeste energie verbruikt. De bedenkers hopen Nederlanders bewuster te maken van energieverbruik en –verspilling.
Zo valt veel winst te energiebesparingsboeken, want wat je kunt meten, kun je aanpakken. Maar uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat 44 % van de huishoudens op dit moment geen idee heeft of zij geld moet bij betalen of geld terug krijgt van de energieleverancier. De helft van de consumenten heeft dus geen inzicht in het eigen energieverbruik.
Met deze app krijg je dat wel, en real time. Daarnaast heb je inzage in het historische verbruik en kun je jouw verbruik vergelijken met andere huishoudens. Bovendien kun je energiebesparingsdoelstellingen opgeven. Je kunt vervolgens zelf berekenen wat de besparing hiervan in euro’s is.
Bronnen: Cogas.nl en OneWorld.nl
Vraag gratis offertes aan voor isolatie
Lees ook:
Zo kun jij ook makkelijk energie besparen
Handige groene apps voor een eco lifestyle
Verwarming uit, lange onderbroek aan

Over de schrijver