Energiekosten besparen bij de verhuizing

Energiekosten Besparen Bij De Verhuizing
Energiekosten Besparen Bij De Verhuizing

Heb je plannen om binnenkort te gaan verhuizen naar een nieuwe woning? Bedenk dan dat dit het ideale moment is om energiebesparende maatregelingen te nemen voor de toekomst. Er zijn rond de verhuizing verschillende energiegerelateerde zaken waar u rekening mee kunt houden.

Kies voor de voordeligste energieleverancier

Het komt regelmatig voor dat huishoudens teveel betalen voor hun energie. Wellicht kan ook jij flink besparen op de energienota wanneer je besluit om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. In Nederland mag men namelijk zelf bepalen wie het gas en stroom levert. Het kan dus voordeel opleveren wanneer je voor de verhuizing de tijd neemt om de actuele prijzen van energieleveranciers online te vergelijken. In veel gevallen is overstappen zelfs gratis. Loopt je huidige contract voor een bepaalde tijd? Dan kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht zodra je besluit om over te stappen. Gelukkig zijn er leveranciers die bereid zijn om deze boete te betalen wanneer jij naar hun maatschappij overstapt.

Isoleer je nieuwe woning

Voordat je definitief een huis koopt en verhuizers inschakelt is het raadzaam om eerst vast te stellen in hoeverre het pand geïsoleerd is. Door het nemen van de juiste isolatiemaatregelen kun je de nieuwe woning energiezuiniger maken. De warmte wordt hierdoor beter binnenshuis gehouden, waardoor je de verwarming minder hoeft te gebruiken. Dit kan jaarlijks leiden tot een forse besparing op de energienota. Ben je nog op huizenjacht? Dan is het zeer verstandig om rekening te houden met zaken als:

  • vloerisolatie
  • dakisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • gevelisolatie

Zuinige cv-ketel

Staat er nog een oude centrale verwarmingsketel in het huis? Overweeg dan om een energiezuinige hoogrendementsketel te plaatsen. Een hr-ketel verwarmt je huis namelijk efficiënter dan een normale cv-ketel waardoor je op jaarbasis veel geld kan besparen. De investeringskosten zal je dus snel terugverdienen.

Energiezuinige inrichting

Moet je je aanstaande woning inrichten met nieuwe apparatuur? Let dan bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, wasmachine of vaatwasser op de verschillende labels en keurmerken. Deze geven aan of een elektronisch apparaat energiezuinig is. Zo bespaar je bij het dagelijks gebruik toch op de energiekosten. Vergeet ook niet om gebruik te maken van spaarlampen in huis. Alle kleine beetjes helpen bij het besparen van energie.

3 gedachten over “Energiekosten besparen bij de verhuizing”

Reacties zijn gesloten.