Stijgende energieprijzen goed voor groene energie

Cbs Grafiek
Foto: Cbs

In januari 2012 is een huishouden per maand aan gas en elektriciteit gemiddeld 156 euro kwijt. Dat is 13 euro meer dan een jaar eerder. Dit meldt het CBS. De hogere energieprijzen zijn vooral te danken aan kosten voor gas. De gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs, die in 2011 flink gestegen is.
CBS becijferde dat de energieprijzen in 15 jaar tijd meer dan verdubbeld zijn. Dat is een 3x hogere stijging dan de prijs voor andere diensten. De zogeheten Consumenten Prijs Index steeg in dezelfde periode met 35%.
Voor de ontwikkeling van groene energie is deze prijsstijging niet zo slecht. Consumenten kunnen door zelf te investeren in eigen zonnepanelen of een participatie in een windparkzichzelf langdurig verzekeren van groene stroom tegen een lage prijs. Als de gas- en olieprijs blijft stijgen, neemt het voordeel van deze groene consumenten verder toe.
Bron: CBS, NRC
Lees ook
Windenergie
Zonnepanelen
Energie besparen

Over de schrijver

2 gedachten over “Stijgende energieprijzen goed voor groene energie”

 1. Voor wie is er straks groene stroom
  wie kan er allemaal investeren in zonne panelen op z`n dak
  wat zijn de kosten voor het plaatsen van windmolens
  Er zal dan een hele grote groep mensen zijn die hier niet aan mee kunnen doen iv met hun financiele situatie
  Neen er zal straks nog een grotere groep zijn die met dikke jassen thuis zitten en met kaarsen aan om toch nog een beetje licht hebben
  Want al die groene stroom wordt alleen maar duurder kijk maar naar ons eigen gas wij moeten het duur kopen en gaat goedkoop naar het buiten land en van die opbrengst krijgen wij niet van mee hoe meer vraag hoe duurder het voor ons wordt

Reacties zijn gesloten.