Energy Barn brengt huizen zonder energierekening stapje dichterbij

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen bouwen samen met ROC-leerlingen, docenten, bedrijven, instellingen en (eind)gebruikers de Energy Barn. De schuur vormt een experimenteerplaats voor duurzaam bouwen die op termijn huizen zonder energierekening mogelijk moet maken.

In september opent de Energy Barn haar deuren. Het doel van deze ‘energieke schuur’ is om met een multidisciplinair team een energieneutraal gebouw te realiseren. In de Energy Barn zullen de nieuwste technieken en snufjes op het gebied van duurzame energie worden getoond en getest. Denk bijvoorbeeld aan technieken als brandstofcellen, algenpanelen en windmolens. De Energy Barn wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar techniek en maatschappij samenkomen.

Leestip: Energie opwekken door de wc door te spoelen in Portland

De schuur wordt gebouwd op het terrein van EnTrance op het Zernike complex. Het wordt 15 meter breed, 20 meter lang en 9 meter hoog en wordt volledig cradle to cradle gebouwd. Bijzonder aan het project is niet alleen het feit dat het in het teken staat van de energietransitie, maar ook dat het gerealiseerd wordt door een multidisciplinair team. Studenten, docenten, bedrijven en andere organisaties werken samen aan de realisatie van het project. De Energy Barn wordt een plek voor bedrijven, overheden en scholen om mensen te ontvangen en er kunnen evenementen georganiseerd worden.

Het idee voor de Energy Barn komt voort uit de trend dat mensen steeds meer zelfvoorzienend willen worden en ook dichter bij de producten en diensten willen staan die zij gebruiken. Deze hang naar kleinschaligheid gaat samen met het streven naar een duurzame samenleving. De Energy Barn is een voorbeeld van hoe met lokale producten cradle to cradle gebouwd kan worden en hoe de energietransitie eruit komt te zien.

[adrotate banner=”35″]

Het gebouw zal in principe vijf jaar blijven staan. De verschillende componenten kunnen dan uit elkaar gehaald worden en ergens anders weer opnieuw gebruikt worden.

De Energy Barn zal 24/7 geopend zijn en er is altijd iets nieuws te doen of te zien voor omwonenden, bedrijven, stadjers en studenten.

Bron: Hanze hogeschool (Hier en Hier).

1 gedachte over “Energy Barn brengt huizen zonder energierekening stapje dichterbij”

  1. Pingback: BOINNK!!! | Energy Barn brengt huizen zonder energierekening stapje dichterbij

Reacties zijn gesloten.