Engelsen tappen gratis cola tijdens feestdagen

4203808443 30Af0Ac098 O
Bron: Roitberg (Flickr.com)

Ook in Groot-Britannië zoeken ze naar manieren om alcoholgebruik in het verkeer tegen te gaan. Minister van Verkeer, Mike Penning, heeft aangekondigd de Bob tijdens de feestdagen te belonen met gratis frisdrank. De regering heeft voor haar jaarlijkse campagne de hulp ingeroepen van frisdrankfabrikant Coca Cola.

“Je mag natuurlijk best een leuke avond hebben en een borrel drinken, daar gaat het ons niet om. Zolang je maar niet dronken achter het stuur stapt. Eén persoon zal dus nuchter moeten blijven.” De ‘Think! Anti drink-drive’ campagne zal de nuchtere chauffeurs belonen met een gratis frisje. Dus wanneer ze een glas frisdrank halen, krijgen ze gratis een extra glas fris. Deze aanbieding zal geldig zijn in meer dan 8000 pubs en barretjes. “We richten ons met name op jongens en mannen tussen de 17 en 29 jaar. Dit omdat we weten dat dit de grootste risico-doelgroep is,” aldus minister Mike Penning. “Daarom benaderen we hen via de Facebook, posters in kroegen en radio-reclames.”

De noodzaak is hoog, aldus de minister. Vorig jaar kwamen er zo’n 250 mensen om bij verkeersongevallen waarbij de chauffeur onder invloed was. Penning: “Denk er eens over na: wil je alles verliezen om een biertje te drinken? Stap gewoon niet achter het stuur als je teveel drank op hebt.”

Bron: telegraph.co.uk

Lees ook
Slow food in een notendop
Publiek ontcijfert orka-taal
Zou jij grachtenwater drinken?