“Er komt een energiecrisis die erger wordt dan de financiële crisis”

Olie Wordt Onbetaalbaar. Foto: Appie Verschoor, Flickr.
Olie Wordt Onbetaalbaar. Foto: Appie Verschoor, Flickr.

“In de komende jaren zal er een energiecrisis uitbreken, en deze zal nog desastreuzer zijn dan de financiële crisis” zegt Jermey Leggett in een interview met Me Judice. Hij denkt dat er misschien al zo vroeg als in 2015 een enorme oliecrisis kan uitbreken. Onze olie slurpende samenleving zou hierdoor zelfs tot stilstand kunnen komen.

Wat de waarschuwing nog eens kracht bijzet is dat Jermey Leggett niet de eerste de beste complotdenker is. Hij is een vooraanstaand ondernemer die al 30 jaar in de oliewereld meedraait.

Jermey beargumenteert wel dat we als samenleving deze crisis kunnen oplossen door de goede keuzes te maken voor een duurzame toekomst.

In dit filmpje legt Jermey uit hoe zo’n crisis vorm zal krijgen:

 

Bron: thesolarfuture

Lees ook
Top 10 grootste Nederlandse zonne-energie projecten
[adrotate group=”2″]
Wubbo Ockels laatste woorden zijn oproep om Ruimteschip Aarde te redden

2 reacties op ““Er komt een energiecrisis die erger wordt dan de financiële crisis””

 1. Volgens mij heet de man Jeremy Leggett. En hij zegt een hoop zinnige dingen, zo nu en dan – maar ik zou iemand die zonnepanelen verkoopt niet als neutrale autoriteit op het gebied van energiebeleid willen benoemen.

  Je bent trouwens vergeten de “//” aan het begin van de URL eraf te halen en de iframe met Youtube filmpje is alleen te zien als verbatim html…

  1. Ken jij dan neutrale partijen in deze?
   Het zijn al snel zonnepanelen- en windmolenverkopers, of olieverkopers die het woord voeren.

   Gaan voor andere energiebronnen dan de eindige, lijkt me uiteindelijk hoe dan ook de enige vruchtbare weg als het om energie gaat.

   En het tegengaan van overbevolking, natuurlijk.

Reacties zijn uitgeschakeld.