Eten helpt om je vochthuishouding op peil te houden. 5 tips.

Bron: persocomholic (Flickr.com)

Water is het belangrijkste onderdeel van ons lichaam en bepaalt ongeveer 70% van ons gewicht. Bijna elk systeem in ons lichaam is afhankelijk van water: de lichaamstemperatuur, de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof en een goede werking van weefsels en gewrichten. Het is dus van groot belang dat we onze vochthuishouding op peil houden. We kunnen natuurlijk water en thee drinken om voldoende vocht binnen te krijgen, maar het eten van groente en fruit heeft dezelfde hydraterende werking. En als bonus krijg je er gezonde voedingsstoffen bij! Volgens het Institute of Medicine is 20% van de inname van water afkomstig van voedselbronnen. Deze vijf etenswaren helpen je om in de zomer je waterinname op peil te houden:
Wortels
Het eten van groentes als wortels, komkommers, bieten of selderij als maaltijd of snack is één van de makkelijkste manieren om de hydratatie te verbeteren. Ze bevatten namelijk 80 tot 98% water.
Watermeloen
Een groot stuk meloen is een favoriet tussendoortje in de zomer. En terecht, want het bestaat uit meer dan 90% water, bevat weinig koolhydraten en weinig calorieën.
Snijbiet
De voedselrijke snijbiet bestaat uit maar liefst 97% water als je het kookt of stoomt. Daarnaast is het een grote bron van ijzer, vitaminen en mineralen en bevat het maar weinig calorieën.
Tomaat
Een tomaat is rijk aan anti-oxidanten, maar bestaat ook voor 93% uit water. Het is een perfecte toevoeging op het dagelijkse voedingspatroon, omdat het een hongergevoel tegengaat en weinig calorieën bevat.
Sla
Sla biedt, naast vezels, vitaminen en mineralen, ook veel water en bevat maar weinig calorieën. Het eten van een lekkere salade is dus een uitstekende vorm van hydratatie.
Bron: Fox News
Lees ook
Smakelijk eten afhalen bij mensen in jouw buurt
Wanneer stress je wel verder helpt
Ben jij de duurzame leider die ons klaarstoomt voor morgen?