Eet jezelf blij: 6 tips

Bron: Singchan - Flickr.com
Bron: Singchan – Flickr.com

Onderzoek op het gebied van neurowetenschappen en voeding tonen aan dat mensen die veel modern verwerkte voedingsmiddelen eten veel meer last hebben van depressive, angst, stemmingswisselingen en andere psychische en emotionele problemen. Dit stelt psychiater Dr Drew Ramsey. We hebben zes voedingsmiddelen op een rijtje gezet waar je blij van wordt. Eten dat niet alleen een feest voor je smaakpappillen is, maar ook een boost geeft aan je hersens.
Kokosnoot
De kokosnoot wordt altijd als erg ongezond gezien, maar ondanks de vele calorieen kun je er prima van genieten. Want kokosnoot bevat triglyceriden, speciale vetten die zorgen voor een beter humeur en gezondere hersens. Daarnaast bevat het veel vezels: goed voor de werking van de darmen. Dus geniet, maar eet met mate!
Zalm
Zalm en andere vette vis zijn rijk aan omega-3-vetzuren die een rol spelen in de algemene stemming en welzijn. Deze vetten hebben een beschermend effect tegen depressie en dragen bij aan een vermindering van angstgevoelens.
Amandelen
Het eten van een handvol amandelen verbeteren niet alleen de gezondheid van je hart, maar helpen ook dopamine aan te maken. Dopamine draagt bij aan gevoelens van genot, blijdschap en welzijn.
Asperges
Asperges bevatten veel foliumzuur en tryptofaan. Mensen met een depressie hebben vaak een te laag foliumzuurgehalte. En de hersens gebruiken tryptofaan om stemmingen te stabiliseren. Asperges zijn dus niet alleen lekker: je wordt er ook nog eens blij van.
Zonnebloempitten
Zonnebloempitten zit boordevol tyrosine, een neutraal aminozuur. Een tekort aan tyrosine veroorzaakt vaak depressies. Maar een paar zonnebloempitten doen wonderen voor je humeur!
Tofu
Soja is een rijke bron van tyrosine, maar ook van een gezonde dosis eiwitten. Dit helpt mee aan het verminderen van de symptomen van de menopauze.
Bron: Huffington Post
Lees ook
Eropuit in de meivakantie? De leukste natuuruitjes vind je hier
Laad je telefoon op met water
Red de bij, word stadsimker

3 gedachten over “Eet jezelf blij: 6 tips”

  1. Pingback: Waarom je gelukkig wordt van chocolade -

  2. Het zou natuurlijk ook kunnen dat mensen die meer last hebben van depressies, angst, stemmingswisselingen e.d. meer geneigd zijn veel modern verwerkte voedingsmiddelen eten.

Reacties zijn gesloten.