EU keurt krokante wormen-snack

3189642555 52D5259F55
Sprinkhaan Op Een Saté-Prikker (Bron: Istolethetv – Flickr.com)

In China eet men kakkerlakken, in Australië larven en in Afrika sprinkhanen. En bij een typisch mexicaans menu als tortilla en tequila, mag een worm niet ontbreken. Deze bijzondere gerechten worden beschouwd als hét voedsel van de toekomst. En tegenwoordig wordt het ook in Europa steeds vaker gegeten. Toch weet de Europese Commissie niet of het wel veilig is.

Bron van eiwitten
Liefhebbers van dit voedsel zeggen dat het een enorme bron van eiwitten is én dat het niet de gebruikte voeding van landbouwgrond of uitstoot van broeikassen, veroorzaakt door klimaatverandering, bevat. Daardoor krijgen wij deze giftige stoffen niet binnen. Bovendien zitten ze boordevol vitaminen en mineralen. En aangezien het vrij gemakkelijk en goedkoop is om dergelijk voedsel te produceren, zou het de oplossing zijn voor het dreigende vleestekort.

Onderzoek naar veiligheid
Omdat het eten van insecten betrekkelijk nieuw is in de Westerse wereld, moeten importeurs voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid. De Europese Commisie heeft daarom diverse bedrijven en andere belanghebbenden, waaronder het Britse Natural History Museum, uitgenodigd om alle relevate informatie over de consumptie van insecten en andere dieren, zoals wormen, aan te leveren. Zo hopen ze snel tot goede veiligheidseisen te komen, zodat ook de Europeanen straks ‘Sprinkhaan op een Saté-prikker’ kunnen bestellen.

Bron: Guardian.co.uk

Lees ook:
Onderbroeken-omruilactie op Lowlands
Top 6 grappige tweets over gescheiden lessen
Laat je inspireren door duurzame doeners en win € 10.000,-