Even helemaal niets: 5 off grid cabins voor het ultieme genieten

Off grid cabins of slow cabins staan voor totale rust, even helemaal niets. Alleen de geluiden van vroeg zingende vogels om je heen en een knapperend haardvuurtje in de avond. Wanneer is de laatste keer dat jij offline bent gegaan voor een heel weekend? In dit blog zetten we 5 off grid en eco cabins voor je op een rij.

1. Slaap in een huisje van karton

Huh? Ja, echt waar. De wikkelhuisjes van Stayokay zijn duurzaam gemaakt van recyclebaar karton. Die naam ken je natuurlijk wel van de hostels, en dat klopt. Die ligt even verderop op het terrein. Maar in Dordrecht, de Veluwe en de Achterhoek vind je ook deze tiny houses helemaal eco, helemaal off grid.

Vermaak je met de vogeltjes, het prachtige uitzicht over een meer, het knisperende haarvuurtje en vooral ook met je geliefden, want het huisje is geschikt voor maximaal 4 personen. En dat gewoon in Nederland.

2. Wees echt een met de natuur

Durf je het aan? Geen internet, geen elektriciteit en zelfs het water moet je handmatig oppompen. De circulaire off grid cabins van cabiner zijn alleen ingericht met de essentie. Zodat jij echt tot rust kan komen en een bent met de natuur.

De huisjes van cabiner staan niet alleen in de mooiste gebieden in Nederland, ze zijn ook verbonden met wandelroutes om je echt dat gevoel van een zijn met de natuur te laten ervaren. Rust zoals je rust waarschijnlijk nog nooit hebt ervaren.

En het mooie is: via hetkanWEL kan je kans maken op een overnachting daar: lees hier hoe.

3. Klim die boomhut in

De vakantie van je jeugddromen kan waar worden (ja, ik geef het toe, het is ook mijn favoriet), want dankzij Stayici kun je logeren in een boomhut. Je moet er alleen wel iets verder voor reizen, namelijk naar onze zuiderburen, België.

Maar dan heb je ook wel wat. Je kan niet alleen slapen in een boomhut, maar ook op het water of tussen de stallen. De ultieme plekken om je te omringen met de natuur en te genieten van het geritsel van de bladeren en het onderlinge gekwetter van de vogeltjes. Simply silence, noemen ze het. 

“ICI koppelt haar unieke cabins aan een aantal maatschappelijk en ecologisch relevante topics, zoals sociale en lokale economie, short food supply chain, hydro-energie centrale , creatie van bufferbekkens in overstromingsgevoelig gebied etc om samen met haar gasten een steentje bij te dragen richting een meer duurzame maatschappij.”

4. Logeer in een lodge

Altijd al in een lodge willen logeren met een veranda waar je ‘s avonds heerlijk van de zonsondergang kan genieten met een biologisch wijntje in je hand? Dat kan bij de Lemelerberg Lodge bij Vechtdal Overijssel.

Dit vrijstaande houten chalet (met veranda dus!) is bijna honderd jaar oud en volledig ingericht met duurzame, natuurlijke materialen. Met houtkachel, stromend gefilterd regenwater en uiteraard zonnepanelen. Alleen douchen moet je bij de buren op de camping doen.

Het natuurgebied biedt tal van fiets- en wandelmogelijkheden en laat je helemaal opladen om weer vol energie aan een nieuwe week te beginnen. De lodge is groot genoeg voor 5 personen, dus je kan er waarschijnlijk met je hele gezin heen.

5. Geniet van weids uitzicht en lichte luxe

Net op de grens met België en Luxemburg liggen de off grid cabins van Nutchel. De houten huisjes hebben een grote glazen pui om je een zo weids mogelijk uitzicht te garanderen. En dat is natuurlijk fantastisch als je in een prachtige omgeving als de Ardennen vertoeft.

Deze huisjes zijn van alle gemakken voorzien, dus als je iets meer luxe zoekt dan een frisse tocht voor een emmer water dan is dit precies wat je wilt. De omgeving biedt je alles wat de natuur te bieden heeft en laat je geheel ontspannen. En sommige van de cabins hebben ook een hot tub. Laat de bubbels maar komen!

“De perfecte plek om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van het moment.”

Off grid cabins: even helemaal niets

Begint het al te kriebelen? Voel je het genieten al opkomen, maar heb je jouw ideale off grid cabin er niet tussen gezien? Dan zijn hier twee websites die nog veel meer opties bieden: slowcabins.be en eco-logies.nl.

Al deze slow cabins zijn stuk voor stuk Instagramwaardig en laten je weer helemaal tot jezelf komen. Of je nu solo gaat, met je geliefde of het hele gezin. In de natuur valt zoveel te beleven dat je je nooit hoeft te vervelen en na een weekendje weer helemaal opgeladen bent.

Over de schrijver