Evenement: zo krijg je met minder geld meer voor elkaar

609Bf571F09Ee4556Baf8E4Ea3F1D68B
Juul Martin. Foto: Juul Martin.

Hoe kunnen we met minder geld meer voor elkaar krijgen? Hoe leren we om hulp te vragen? Juul Martin, voorvechter van de deeleconomie, weet er alles van en deelt zijn lessen graag met je tijdens een speciaal evenement in Rotterdam.

Juul Martin pakt maatschappelijke vraagstukken aan en dat doet hij als ondernemer. Hij denkt in overvloed: we hebben zoveel ideeën, hulp en spullen over dat we door die te verbinden bergen kunnen verzetten. Hij is initiator van de Waarmakerij, een community-gedreven samenwerkplek in Nijmegen. Momenteel bouwt hij samen met meer dan honderd mensen en bedrijven aan het Huis van Overvloed: zonder geld wordt er een pand gebouwd.
Martin vergelijkt zijn werkwijze wel met een picknick met vrienden, waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en zonder geld over masterplan iets moois ontstaat. ‘Je nodigt een groep mensen uit, iedereen neemt wat mee en je hebt samen een gezellige middag. Mijn droom is dat de maatschappij iets meer op die manier wordt georganiseerd. Daar worden mensen gelukkiger van.’
Op 23 november tijdens een interactief evenement in Rotterdam – eventueel voorafgegaan door een lunch in het sfeervolle restaurant van De Machinist – legt Martin uit hoe we slimmer en sneller onze wensen kunnen uitvoeren. In de pauze is er een Ikgeefweg-markt. Daarna leidt Martin een Durftevragen-sessie met het publiek, waarbij je jouw vraag kunt voorleggen aan anderen. Oplossingen gegarandeerd!
Speciale aanbieding voor bezoekers van HetkanWel
Wil jij bij dit evenement zijn? Als bezoeker van HetkanWel krijg je 30 procent korting op de toegangsprijs (actiecode HKW30). Je kunt ook kiezen voor een gratis proefabonnement op Ode (actiecode HKWABON). Lees hier meer over het evenement met Juul Martin!
Meer lezen?
De deeleconomie – evenement met Juul Martin
Heerlijk zullen we alles delen – interview met Juul Martin
Mijn spullen zijn jouw spullen
Volg Ode ook op Twitter of Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €15,-

Over de schrijver