Ex-proefdierpuppy’s zoeken nieuwe baasjes

Gmeger, Flickr.com
Gmeger, Flickr.com

Dierenpension Adventure in Kootstertille is op zoek naar geschikte baasjes voor 19 jonge Beagles. De hondjes zijn ontslagen uit het laboratorium waar ze als proefdieren gebruikt werden en zijn via de Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren bij het dierenpension terecht gekomen. Dat zoekt nu een nieuwe plek voor de hondjes.

 

Overschot

Omdat er over het algemeen steeds minder proefdieren gebruikt worden, waren de 14 teven en 5 reuen overbodig geworden. De hondjes zijn nu tussen de 20 en 30 weken oud en worden tijdelijk opgevangen door het dierenpension. Daar leren ze onder meer om te gaan met andere honden. In het laboratorium kwamen ze namelijk niet in contact met andere honden. Ondertussen zoekt het dierenpension nieuwe, geschikte baasjes om de hondjes permanent over te brengen. Waarvoor de hondjes precies gebruikt zijn, is niet duidelijk. Wel bevestigde het laboratorium dat de dieren gezond uit de proeven zijn gekomen. Niets hoeft een tweede kans dus in de weg te staan.

Geen spuitje

Het is niet voor het eerst dat de Stichting voormalige proefdieren herplaatst. In 2004 werden er nieuwe baasjes gezocht voor 13 Beagles die vanwege de verbouwing van het proefdierfokbedrijf geen plaats meer hadden. Normaal gesproken krijgen de katten en honden die in zo’n bedrijf overbodig raken een spuitje, maar de Stichting probeert ze door herplaatsing, vaak met hulp van een asiel of dierenpension, een tweede kans te geven. In de afgelopen 13 jaar is dat al gelukt met ruim 400 honden en 150 katten.

Bron: Dierenpension Adventure, Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren

Lees ook:

Groene stroom van eigen bodem, zo regel je het gemakkelijk

Gewonde dolfijn vraagt hulp aan duikers (video)

Leeuw na 3 jaar bevrijd van strop