Ex-roker is gelukkiger

Roken
Bron: Ferran (Flickr.com)

Het is de tijd van goede voornemens. Veel mensen zouden graag willen stoppen met roken in 2012, om verschillende redenen. Bijvoorbeeld gezondheid of vanuit financieel oogpunt. Maar er is nog een reden om te stoppen met roken: het maakt gelukkig. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wisconsin.

Kwaliteit van leven
Opmerkelijk resultaat, aangezien veel rokers denken dat de kwaliteit van leven lager wordt als ze gestopt zijn met het genotsmiddel. Dr Megan Piper besloot deze theorie te testen. Zij volgde ruim 1500 mensen die stopten met roken gedurende drie jaar en richtte zich in het bijzonder op het geluksgevoel op gebied van bijvoorbeeld gezondheid, werk en sociale contacten.

Bevordering van het welzijn
De onderzoekers onder leiding van Piper ontdekten dat mensen die geen sigaret meer aanraakten merkten dat de kwaliteit van leven verbeterde en ze minder stressoren hebben. Daarnaast werd de gezondheid ook als beter ervaren. “Rokers geloven misschien dat stoppen met roken ervoor zorgt dat ze minder tevreden zijn met hun kwaliteit van leven, omdat ze denken dat het hun routines in de war gooit, relaties dwarszit of omdat ze door te stoppen met roken ook minder goed met dingen om kunnen gaan,” aldus Piper. “Maar dit onderzoek levert het bewijs dat stoppen met roken het welzijn juist bevordert.”

Bron: Men’s Health, Scientias.nl

Lees ookGezondheidswetenschap van 2011 in vogelvlucht
10 groenste apps Sleutel tot huwelijksgeluk

8 reacties op “Ex-roker is gelukkiger”

 1. Pingback: 5 tips om dit jaar je goede voornemens wél waar te maken

 2. wat een onzin dat iemand die stopt met roken gelukkiger zou worden. Ik heb nooit gerookt en ben helemaal niet gelukkiger dan iemand die wel rookt. Meestal zijn rokers tevreden mensen en niet rokers zoals ik
  erg gauw ontevreden en geirriteerd. ik heb tussen rikers gezeten de hele dag en rookte zelf niet en had er geen enkele last van. Het is gewoon klinklare onzin en het bewijs is geleverd iemand die niet rookt is erg overgevoelig geworden. Meestal gaan mensen die stoppen met roken na vele jaren gelukkig weer roken, omdat zij zich erg unhappy voelen. Alles wat gezond lijkt, blijkt na lange tijd niet beter te zijn. Vaak zij het dwepers, die hu ongelukkige leefwijze een ander op willen dringen. Ik rook niet, drink niet en eet geen vlees
  en echt gelukkig ben ik echt niet, want deze wereld is iets walgelijks en weerzinwekkends. Kijk naar de dierenwereld een afspiegeling van het mensdom en je weet alles al.

 3. Wat een onzin, Nicotine-vervangers helpen wel degelijk om je door de 3 maanden heen te helpen waarin je het automatisme van het pakken van een sigaret afleert en de afkickverschijnselen tegengaat, daarna is het 2 dagen van de nicotine afkicken, zonder medicamenten. De pillen vond ik gemiddeld werken, alleen minder roken, maar ontzettend chagerijnig.

  Het is gwoon voor iedereen verschillend welke keuze je maakt, of bij je past om te stoppen met roken.

  verder is het idd "de wil" om te stoppen, maar iedereen KAN stoppen met roken

 4. Precies 8 jaar geleden ben ik gestopt met roken en eigenlijk ook dankzij de nieuwe regels destijds.
  Je mocht niet op je werkplek meer roken en dus buiten roken en hier had ik totaal geen zin in. Vooral als
  het koud was.
  Ben zeer blij dat ik gestopt ben en is nog goed voor je gezondheid ook.
  Mensen ik weet dat het moeilijk is, maar blijven doorzetten. Doorzetters worden beloond….Succes!
  En blijven lachen! Groetjessss!

 5. Corry Peerdeman-Wildhagen

  Hoi
  Ik heb het ook vaak geprobeerd en nu ben ik al weer 4 weken gestopt met roken..
  Ik heb meer gevoel dat ik er achter staat en idd je moet de knop omzetten.
  want tabletten,pleisters,nicotinekaugom e.d. helpen echt niet. JE MOET HET ECHT ZELF WILLEN anders lukt het niet. je leven krijgt zoveel meer waarde . niet meer hoesten ,beter lucht krijgen,beter slapen, meer reuk,smaak enz enz. dit is niet de eerste keer want ik was al gestopt ,al 2 jaar maar door stress ben ik weer gaan roken. nooit meer . doe het alleen voor mezelf maar ik heb pas mijn eerste kleinkind mogen krijgen en dat was ook een stimulans om te stoppen . het punt dat ik wil maken ,DOE HET VOOR JE ZELF en niet voor een ander
  Groetjes Corry en veel succes voor diegene die willen stoppen met roken

 6. aan allen die willen stoppen met roken:
  het klinkt stom, maar het is een kwestie van gewoon de knop omzetten. Je moet het echt zelf willen,anders werkt het niet. Na vele jaren roken (eerst alleen in de vakantie, maar die vakanties duurder steeds langer….)
  sinds eind november gestopt . Zonder pleisters,pillen of wat dan ook.
  Het gaat nog steeds goed, heb ook geen behoefte aan een cigaret. Veel familie en bekenden zeggen: wat goed van je… Het zal wel. Ben er gewoon zelf tevredn over,en dat is het voornaamste.
  groeten en sterkte( als je het wil, lukt het )
  Herman MUlder
  .

Reacties zijn uitgeschakeld.