Ex-vegetariërs worden slager en jager

Foto: John Haslam, Flickr

Ze hebben samen 52 jaar geen vlees gegeten. Drie voormalige vegetariërs zijn nu koeienboer, slager en jager geworden en leggen uit waarom vlees eten niet ongezond is.

Nicolette Hahn Niman is veehouder Ze is nog steeds vegetariër, maar heeft er geen bezwaar tegen dat andere mensen haar koeien slachten en opeten. In The Atlantic doet ze verslag van een gesprek met twee voormalige vleesmijders, Tovar Cerulli en Joshua Applestone. Cerulli is nu jager en Applestone slager.

De drie denken niet langer dat vlees eten schadelijk is voor hun gezondheid. Wel maken ze zich nog steeds zorgen over dierenwelzijn en het milieu. De bioindustrie wijzen ze af. Applestone: “Ik realiseerde me dat ik geen probleem heb met vlees. Ik had een probleem met de onmenselijke praktijken van de commerciële vleesindustrie.”

Je kunt het hele artikel lezen in The Atlantic. Gevonden via 360

Lees ook

VS blokkeren publicaties over dodelijke vogelgriep

De vrouw die moordende bendes de baas werd in Glasgow

Japan plant afbraak van Fukushima’s kerncentrale

Over de schrijver

4 reacties op “Ex-vegetariërs worden slager en jager”

  1. Pingback: 5 goede redenen voor het eten van vlees | hetkanWel.nl

  2. Het zou uiteindelijk moeten gaan om de compassie niet alleen maar om wat gezond is voor je zelf of om aan allerlei voedingsstoffen te komen, Je kunt de voedingsstoffen die in vlees zitten ook via humane manier verkrijgen, waarom dat dieren en het milieu geweld aandoen?.

  3. Het zou uiteindelijk moeten gaan om de compassie niet allen om wat gezond is voor je zelf of om allelei voedingsstoffen te komen, Je kunt de vcoedingsstoffen die in vlees zitten ook via humane manier verkrijgen, waarom dat dieren en het milieu geweld aandoen?.

  4. Zoiets kan ik nooit begrijpen of je bent de grootste hypocriet vh land. Sommigen zijn vegetariër of veganist om te diëten. Een uit de hand gelopen diëeter/felxitariër.
    Vege of vega is geen dieet maar een levensstijl.

Reacties zijn uitgeschakeld.