Extraverte mensen zijn gezonder

Extravert En Energiek Zijn Is Gezond. Foto: Christyscherrer, Flickr
Extravert En Energiek Zijn Is Gezond. Foto: Christyscherrer, Flickr

Optimistische mensen leven langer. Dat was al bekend. Maar nu blijkt uit nieuw onderzoek dat ook extraverte mensen meer kans hebben op een langer leven. Met name hun grote hoeveelheid energie lijkt gunstig voor de gezondheid.

Wetenschappers van de University of Rochester Medical Center hebben ontdekt dat extraverte mensen minder van het zogeheten Interleukin-6 in het bloed hebben. Deze stof is gerelateerd aan stress en andere ziektes.

Extravertie werd in de studie verdeeld in drie onderdelen: een neiging tot positieve gedachten, een verlangen onder mensen te zijn en een hoge mate van “actieve betrokkenheid bij het leven”. Vooral het laatste onderdeel bleek van belang te zijn. Mensen die van zichzelf zeiden dat ze “barsten van de energie” of “een snel leven leiden” hadden duidelijk minder stress-stof.

De wetenschappers weten niet of de lagere hoeveelheden van Interleukin-6 alleen te maken hebben met extravert zijn. Energieke mensen doen misschien ook andere gezonde dingen, zoals vaker sporten. Toch lijkt deze studie weer een bewijs dat een positieve levensinstelling gezond is.

Dat is ook goed nieuws voor introverte mensen. Want positief denken, contact houden met anderen en betrokken in het leven blijven staan zijn dingen waar iedereen in kan slagen.

Bron: Medischdossier.org

Dit artikel is eerder verschenen op ons kanaal “Optimistisch Nieuws” op MSN.nl.

Over de schrijver

1 reactie op “Extraverte mensen zijn gezonder”

  1. Pingback: Verbeter je weerstand met optimistisch denken

Reacties zijn uitgeschakeld.