Extreme Britse weer is eigen schuld

cursedthing, Flickr.com
cursedthing, Flickr.com

Nederland zit middenin de koudste zomer in 25 jaar, maar dat is niets vergeleken bij Groot-Brittannië. De Britten worden geteisterd door enorme regenval en hebben nog nooit zo’n natte maand juni gehad. En dat terwijl er in april nog sprake was van een ernstige droogte. Volgens Dr. Peter Stott van het Met Office Hadley Centre heeft de mensheid deze sterk wisselende weersomstandigheden echter aan zichzelf te danken. In het onderzoek Explaining Extreme Events of 2011 from a Climate Perspective legt hij uit waarom.

Onderzoek
In zijn onderzoek legt Stott het verband tussen de invloed van mensen en klimaatverandering. Want dat er sprake is van klimaatverandering, dat kan niet ontkend worden. Klimaatwetenschapper Dr. Kate Willett: “We zitten midden in de gouden eeuw van satelliettechnologie – we kunnen onze planeet tot in detail zien veranderen. Zo zien we dat de veranderende temperaturen te maken hebben met het klimaatsysteem en dat deze veranderingen per regio aanzienlijk kunnen verschillen.”
Extremer weer
De belangrijkste oorzaak van het extreme weer is de opwarming van de aarde. Hierdoor verdampt meer water, waardoor de wolken groter worden en de regenbuien heftiger. En Stott voorspelt dat het in de toekomst allemaal nog veel erger gaat worden. Volgens hem zit er boven oceanen 4% meer vocht in de lucht dan in de jaren ’70, wat betekent dat er nog veel meer extreme buien aan komen. Maar het extreme weer wordt niet alleen gekenmerkt door een hevige regenval. Ook extreme hitte komt voor. Zo was november 2011 een extreem warme maand, met temperaturen die na 1659 slechts één keer eerder voorgekomen waren. Ook in andere landen was dit merkbaar; in Nederland werd de warmste winter in 90 jaar opgetekend.
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen
Dit supervoedsel helpt om af te vallen
Twee keer per dag tanden poetsen en andere ‘gezonde’ tijdverspillers

1 reactie op “Extreme Britse weer is eigen schuld”

  1. Inderdaad eigen schuld, moeten ze maar ophouden met Chemtrails trekken over de hoofden van het volk.
    Als je erop let zal je begrijpen dat het werkelijk gebeurd. Wordt wakker!

Reacties zijn uitgeschakeld.