Review: Facebalm van Balm Balm

Foto: Claudia Pietryga

 
Wat een schattige naam is het toch. Balm Balm. En het merk heeft leuke natuurlijke producten op de markt gebracht die redelijk betaalbaar zijn. Altijd mooi meegenomen.
Balm Balm is een Brits merk gecertificeerd door Soil Association Organic Standard. Ze maken enkele series balsems voor lippen, gezicht en ook reinigingsproducten, parfums, doucheproducten en maskers. De ingrediënten zijn biologisch geteeld, natuurlijk en niet getest op dieren. Ook aan de verpakking is gedacht. De handzame producten komen in gerecycled plastic en karton en zijn bedrukt met soja-inkt.
Neutraal
De facebalm van Balm Balm bevat maar een paar ingrediënten: shea butter, zonnebloemolie, beeswax, jojobaolie en calendula. That’s it! De balsem bevat geen parfum en is daarmee geschikt voor mensen met een erg gevoelige huid en kan ook op tere babyhuidjes worden gebruikt. De substantie is trouwens waxachtig en wanneer je een beetje tussen je vingers wrijft verandert hij in een soort olie.
Ik kocht dit product in de veronderstelling dat het een dagcrème is, maar daarvoor vind ik hem toch wat vettig. Hij is wel perfect voor droge plekjes. Op je gezicht, maar omdat hij zo multifunctioneel is en neutraal van geur ook prima te gebruiken op andere droge plekken zoals hielen, ellebogen of schrale onderbenen. Ook prima te gebruiken voor nagelriemen en je kunt er zelfs make-up mee verwijderen.
Aanrader wanneer je op zoek bent naar een multifunctionele balsem die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Niet echt geschikt als dagelijkse moisturizer wanneer je een normale tot vette huid hebt.  Ik kocht de Balm Balm (30 ml) voor 9,90 in de webshop van MissLipgloss, maar is ook in andere gespecialiseerde natuurcosmeticawebshops te koop.
 

Over de schrijver