Facebook game waarin je boer kunt spelen groter dan Twitter

Bewerk Je Moestuin En Word Een Herenboer
Bewerk Je Moestuin En Word Een Herenboer

Boer zoekt vrouw trekt elke week miljoenen kijkers, maar boeren zijn niet alleen in Nederland populair. Ook in het buitenland is boertje spelen erg geliefd. Dat blijkt wel uit het succes van het Facebook-spel FarmVille. Deze applicatie heeft elke maand 70 miljoen spelers. Dat is meer dan de bijna 20 miljoen gebruikers die Twitter wereldwijd heeft.
Een spel voor een sociaal netwerk kan dus veel groter zijn dan het populairste microblog-netwerk.

In de game, ontwikkeld door Zynga, kunnen spelers een eigen lapje grond bewerken en de oogst verkopen. Met het geld dat ze verdienen kunnen ze hun boerderij uitbreiden. Kortom, een digitale versie van het oudste beroep ter wereld.

Wellicht is het een idee voor Boer zoekt vrouw om ook een applicatie te ontwikkelen, waarmee stoere boeren een vrouw kunnen vinden. Ik kan me ook voorstellen dat Oxfam-Novib, na het succes van de Groene Sint, een nieuwe sociale netwerk applicatie bedenkt. Dit keer krijg je een stukje aarde dat je mag bebouwen. Afhankelijk van je acties wordt jouw land economisch succesvoller. Met het geld dat je verdient, ontvang je korting op merkspullen die je in het echte leven kunt kopen. Punt is wel dat je grote stukken land verliest als je de aarde vervuilt. Eco vriendelijke ondernemers daarentegen krijgen sneller meer land en geld.

FarmVille spelen? Zet de applicatie op je Facebook-pagina.

Over de schrijver

4 reacties op “Facebook game waarin je boer kunt spelen groter dan Twitter”

Reacties zijn uitgeschakeld.