Fair fashion groeit fors in 2011

3473347932 42468A1Fae
In Je Blootje Lopen Omdat Je Geen Duurzame Kleding Kunt Vinden, Is Steeds Minder Nodig. Foto: Muddyclay, Flickr

Modemerken zijn steeds opener over hoe milieuvriendelijk en fairtrade hun producten zijn. Rank a Brand constateert in haar nieuwe rapport “Feel Good Fashion” dat de scores van de 400 onderzochte merken gemiddeld met 45% zijn toegenomen tussen 2010 en 2011.

Rankabrand zet voor consumenten op een rijtje hoe merken rapporteren over hun CO2 uitstoot, het gebruik van giftige stoffen, eerlijke arbeidsomstandigheden en andere zaken die met groene en verantwoorde producten te maken hebben. Over mode geeft Rankabrand jaarlijks een rapport uit.

In 2011 lichtte de helft van de modemerken toe of hun kleding op een eerlijke manier tot stand is gekomen. 4 van de 10 merken publiceerde informatie over CO2 uitstoot. Ook voor designermerken die traditioneel laag scoren werd duurzaamheid in 2011 belangrijker.

De grotere openheid is een gevolg van een daadwerkelijke eerlijkere en milieuvriendelijkere bedrijfsvoering. Niels Oskam: “Doordat in de modesector het MVO-beleid en de prestaties verbeteren zijn de bedrijven in toenemende mate bereid om openheid te geven.” Maar, voegt hij eraan toe, “We zijn er nog lang niet.”

Bron: rankabrand.nl

Lees ook

De 9 beste eco-spijkerbroekmerken

Kledingruil helpt je de crisis door

5 tips voor een duurzame kerstmode

Over de schrijver