Fair Labor vindt “lading problemen” bij Apple fabrieken

512Px Electronics Factory In Shenzhen
Foxconn Fabriek In Shenzen. Foto: Wikimedia Commons

De Fair Labor Association onderzoekt sinds kort de arbeidsomstandigheden bij Apple fabrieken in China. Na een kleine week onderzoek zegt de directeur van de FLA, Auret van Heerden, al “ladingen problemen” tegen te zijn gekomen.”Ik denk dat we in de nabije toekomst enkele zeer belangrijke aankondigingen zullen krijgen,” aldus Van Heerden. Het is onbekend hoe lang het zal duren voordat de FLA met haar bevindingen naar buiten treedt.
De onafhankelijke organisatie werd door Apple zelf gevraagd om onderzoek te doen. Amerikaanse media, waaronder de New York Times, uitten zware kritiek op het bedrijf vanwwege de belabberde omstandigheden waaronder Chinese arbeiders hun werk moeten doen.
Van Heerden had eerder gezegd dat hij onder de indruk was van de “rust” in een van de fabrieken. Het is echter moeilijk om sommige overtredingen, bijvoorbeeld op het gebied van overwerk, op te sporen. Van Heerde sprak wel lovend over hoe Foxconn, een van de leveranciers van Apple, had gereageerd op eerdere problemen, waarbij door stofontwikkeling enkele explosies hadden plaatsgevonden. Van Heerde sprak van “opmerkelijke verbeteringen”.
Bron: Bloomberg, via Bright
Lees ook
Publieke woede dringt Apple tot onafhankelijke inspecties
Acteur brengt Apple in ernstige verlegenheid met monoloog over mensonterende arbeidsomstandigheden
Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen

Over de schrijver