Fairphone blijft duurzaamste elektronicamerk, maar is uitverkocht

Fairphone. Foto: Fairphone, Flickr
Fairphone. Foto: Fairphone, Flickr

Het van oorsprong Amsterdamse fairphone is wederom op nr. 1 terecht gekomen van de Rankabrand lijst voor meest duurzame elektronica. Verschillende andere elektronicamerken verbeterden hun milieuscore in het afgelopen jaar. Dat maakte Rankabrand bekend.

 

Fairphone staat als enige met een B notering in de lijst die loopt van A (meest duurzaam) tot E (minst duurzaam). Apple, Nokia en HP volgen met een C notering.

Fairphone weer bereikbaarder

Fairphone produceerde halverwege 2013 de eerste eerlijke mobiele telefoon en is een voorbeeld van transparantie rond arbeidsvoorwaarden, gebruikte grondstoffen en andere duurzaamheidscriteria. Afgelopen januari verkocht het bedrijf de laatste telefoons van de eerste editie. De tweede versie van de Fairphone is nu ook met mobiel abonnement te verkrijgen! Zo wordt deze duurzame telefoon weer een stuk bereikbaarder.

Milieudefensie, een van de partners van Rankabrand, is vooral tevreden over de vooruitgang van Microsoft. Dit bedrijf staat nog steeds met een D in de lijst, maar zette afgelopen jaar een aantal flinke stappen. Zo heeft het bedrijf medewerking beloofd bij het verduurzamen van de tinproductie op het eiland Bangka. Milieudefensie voert hier al enige tijd campagne voor.

Rankabrand houdt samen met tientallen vrijwilligers in de gaten hoe bekende merken scoren op verschillende duurzaamheidscriteria. Zo nu en dan komt de organisatie met een geüpdate ranglijst in het nieuws, maar je kunt altijd zelf de meest recente rankings zelf checken. Handig als je aan het winkelen bent, en direct wilt weten wat de meest duurzame keuze is.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020