Familie van Romney koopt belang in stemcomputers

Foto: 360

De methoden die de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney om de verkiezingsrace te winnen, komen niet altijd even democratisch over. Zo heeft Romney geprobeerd om werkgevers ervan te overtuigen hun werknemers dringend te adviseren om op hem te stemmen. Zakenman David Siegel dreigde op 8 oktober om zijn 8.000 werknemers te ontslaan als Barack Obama de presidentsverkiezingen wint. De 45.000 werknemers van Georgia Pacific kregen een informatiepakket waarin staat dat alles duurder wordt als ze op een kandidaat stemmen die het geld verspilt, waarmee Obama bedoeld wordt. Ook kleinere werknemers moeten van Romney hun werknemers vertellen op wie ze moeten stemmen.
Daarnaast heeft een bedrijf van de familie Romney een belang genomen in het bedrijf Hart Intercivic dat stemmachines maakt. Dat hebben onderzoeksjournalisten van onder meer The Nation en The New York Times onthuld. De stemcomputers van Hart Intercivic worden onder meer gebruikt in Ohio. Ohio is een belangrijke staat omdat het een zogeheten swing state is. Swing states zijn bepalend voor het verloop van de verkiezingen.
Er zijn geen aanwijzigingen dat de Romneys de stemmachines zullen manipuleren zodat Mitt wint, maar de betrouwbaarheid van stemmachines is nauwelijks te controleren. Om die reden zijn stemmachines in Nederland verboden.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Arsenicum gevonden in eten
Kunstenaar heeft 100 potloden nodig voor monumentale tekening
Mormoonse feministen hebben moeite met Romney

Over de schrijver

4 reacties op “Familie van Romney koopt belang in stemcomputers”

  1. @ Bart ……..ya volgens mij heeft Amerika zelf ook behoorlijk wat olie, koper, goud en steenkool die kunnen we dan als bezettende macht ook inpikken ! om nog maar niet te spreken over alle agrarische producten !
    we gaan rijk worden in Europa 🙂

  2. heerlijk zoals de democratie in Amerkia functioneert ……………..
    ik stel voor als Romney wint een leger erheen te sturen en de regering omver te werpen, eerlijke verkiezingen uit te schrijven en dan in een tijdsbestek van 10 jaar het land "" weer terug"" te geven aan de bevolking ……is dit voorstel essentieel anders als wat er in Irak en Afghanistan is gebeurd ?

Reacties zijn uitgeschakeld.