Farmville met echte dieren

Fv1
Bron: C. Greven

Op Facebook slaan miljoenen mensen de handen ineen met het spel Farmville. Ze verbouwen groente, bloemen en fruit en verzorgen dieren. Het leuke aan dit spel is dat je ook elkaars dieren en planten kunt verzorgen, om verlies te voorkomen. Ook in de echte wereld moeten we samenwerken om dieren en planten te behouden, volgens het nieuwste rapport van de EU over biodiversiteit.

Behoud biodiversiteit
“Het is een veel slimmere economische investering om de biodiversiteit te behouden, in plaats van de schade te herstellen nadat het verloren is gegaan,” aldus EU milieucommissaris Janez Poto?nik. In de 27 EU-landen wordt 25% van de diersoorten en 88% van de totale visstand ernstig bedreigd. Het verlies van biodiversiteit leidt tot een daling van bestuiving door insecten, dat essentieel is voor het behoud van gewassen.

Halt aan uitsterven door mens en natuur
De EU presenteerde een rapport waarin het zegt dat uiterlijk in 2020 de uitsterving een halt moet worden toegeroepen. Daarnaast moet in 2050 geïnvesteerd worden in behoud van biodiversiteit door de particuliere sector. Ook heeft het rapport als doel gesteld dat de natuur zelf de biodiversiteit hersteld, met behulp van lucht-en waterzuiveringsinstallaties. De commissie geeft in het rapport geen specifieke details over hoe ze dit willen bereiken, maar Poto?nik hoopt dat een herziening van het EU landbouw-en visserijbeleid zal bijdragen.

Bron: guardian.co.uk

Lees ook:
Aan de bak met Lisette Kreischer en lavendel
7 hints voor de groene kerk
Koffie steeds duurder door klimaatverandering

1 reactie op “Farmville met echte dieren”

Reacties zijn uitgeschakeld.