Duitsland opende een snelfietsroute van 100 km

Duitsland opende een snelfietsroute van 100 km dat langs Duisburg, Bochum, Hamm en zeven andere steden komt. Het fietspad is volledig autovrij. Het fietspad heeft kruispunten, stoplichten en verschillende banen, zodat je elkaar kunt inhalen, maar je hoeft niet bang te zijn voor bussen, auto’s of vrachtauto’s. Door dit fietspad hebben ze berekend dat er elke dag 50.000 minder auto’s de weg op gaan.

Snelfietsroute in Nederland

Nederland is natuurlijk ook een ontzettend goed land voor fietsers. Zowel in de steden als daarbuiten. In Nederland hebben we inmiddels 300 kilometer aan snelfietsroutes. Snelfietsroutes of zijn ruime fietsroutes, die stedelijke regio’s met elkaar verbinden, bijvoorbeeld van Den Haag via Voorschoten naar Leiden, of de route tussen Breukelen en Utrecht. Er staat ook nog zo’n 600 kilometer op de planning.

Hop de auto uit

Met deze plannen proberen we ook in Nederland mensen de auto uit te krijgen. Met een goede verbinding is het gemakkelijker om met de (elektrische) fiets naar je werk te gaan. En dat werkt. Door de komst van de elektrische fiets zijn steeds meer mensen bereid om de auto te laten staan. Het is gezonder voor jezelf en voor het milieu. En ook in de steden is steeds meer aandacht om fietsen veilig en aantrekkelijk te maken.

10.000 doden per jaar

Als we in heel Europa meer ruimte voor fietsers zouden maken, scheelt dat 10.000 doden per jaar. Dit zijn mensen die anders zouden overlijden door gezondheidsklachten als gevolg van overgewicht, luchtvervuiling en ongelukken; allemaal bij elkaar opgeteld.
Hoe ga jij naar je werk? Met de auto of met de fiets? 

Over de schrijver

1 gedachte over “Duitsland opende een snelfietsroute van 100 km”

  1. Deze ‘Radschnellweg Ruhr RS1’ is grotendeels slechts in de planning. Er bestaat alleen één stukje tussen Mülheim en Essen die klaar is! De rest zou in de nabije toekomst af zijn maar vanwege politieke en gemeentelijke problemen gaat het even duren.

Reacties zijn gesloten.