Flexibele vrouw wil 35% meer werken

2914204024 3167Cb7F11
Foto: Mike Licht, Notionscapital.com (Flickr)

Wie denkt dat vrouwen niet méér willen werken loopt achter. Ze willen wel, maar dan wel op de nieuwe manier: flexibel. Uit recent onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat met name vrouwelijke professionals per week 35% meer willen werken als dat op hun eigen tijd en eigen plek kan. Werkgevers die geen mogelijkheden bieden voor flexibel werken lopen dus een flink arbeidspotentieel mis.

De overwegend vrouwelijke respondenten werken nu gemiddeld 23 uur per week en willen dat verhogen naar 31 uur als ze bijvoorbeeld thuis kunnen werken of zelf hun tijden kunnen bepalen. Volgens onderzoeker Dr. P. Peters is die winst opmerkelijk hoog:’Bedrijven realiseren zich onvoldoende hoeveel arbeidskracht nu verloren gaat. Door meer flexibiliteit te bieden, kunnen ze een deel van de krapte door vergrijzing opvangen.’ Flexibiliteit is voor de respondenten zelfs belangrijker dan een beloning of mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling.

Het nieuwe werken waarbij werknemers veel meer zelf hun tijden en werkplek bepalen levert aantoonbaar minder stress op. Daarnaast kan het nieuwe werken ook nog eens heel groen zijn. Lees in ons dossier ‘Het nieuwe werken: zo werk je flexibel en groen‘ hoe flexibel jij kunt werken.

Lees ook:

 

Over de schrijver

2 reacties op “Flexibele vrouw wil 35% meer werken”

  1. Het beeld van een vrouw met een sigaret in d´r hand (schadelijk voor de gezondheid), een laptop op schoot (schadelijke straling) en een bontjas aan (dierenleed) is nou niet bepaald een positief beeld…

Reacties zijn uitgeschakeld.