Food Film Festival in Amsterdam

Foto: Youth Food Movement

Op 18,19 en 20 maart vindt het eerste Food Film Festival van Nederland plaats in Amsterdam. Documentaires, workshops, van vergeten groenten tot worsten maken, beleef het allemaal onder het genot van een hapje van de chef-koks.

Het programma van het Food Film Festival bestaat uit meer dan 20 food films. Over de problematiek achter voedsel, maar ook de liefde voor eten staat centraal. Daarnaast zijn er verschillende evenementen zoals een filmquiz, workshops, debatten en ‘s avonds dansen op funky foodtunes.

 

Films

Alles wat je wil weten over voedsel in 20 actuele documentaires en films. Waar je koffie vandaagn komt (Black gold), over tienermoeders die hun eigen groenten leren verbouwen (Grown in Detroit), hoe het zit met vis (End of the line) of welke groenten vergeten zijn (Eeuwig moes).

Evenementen

Ook buiten de filmzaal valt er vanalles te beleven:

  • Het Grote vleesdebat over de toekomst van onze vleesproductie
  • Een filmquiz onder leiding van Louise Fresco en Helen Westerik
  • Een college van Teun van de Keuken over de Keuringsdienst van Waarde en Tony Chocolonely
  • Diverse workshops zoals worstenmaken, wijnproeven of de Arabische keuken

 

Het festival sluit zondag af met een exclusieve key-note van voedselactiviste Vandana Shiva, door Time Magazine uitgeroepen tot ‘Environmental Hero’. Dit is pas de tweede keer dat zij in Nederlands spreekt.

Youth Food Movement

Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van studenten van allerlei studierichtingen, jonge consumenten en jonge professionals, zoals boeren, tuinders, koks, vissers en producenten die met elkaar veranderingen teweeg brengen op het gebied van voedselproductie en voedselconsumptie. Met het festival willen ze jonge mensen op een leuke manier anders laten nadenken over voedsel en de keuzes die je elke dag kan maken voor jezelf, en voor de wereld. Een duurzamer voedselsysteem in de toekomst bereik je volgens de YFM door jongeren nu actief te infomeren en voedsel meer te laten waarderen.

Praktische info

Wanneer: 18, 19 en 20 maart 2011?

Waar: Studio/K, Timorplein 62, Amsterdam?

Tickets: vanaf 1 maart via www.foodfilmfestival.nl

Lees ook:

Interview met Helen Kranstauber Youth Food Movement

Over de schrijver