Fotograaf legt vast wat toerisme aanricht in de Alpen

Viezealpen
Foto: Uitnodiging Voor Tentoonstelling Van Het Werk Van Lois Hechenblaikner

De infrastructuur die nodig is om het toeristen in de Alpen naar de zin te maken verwoest het landschap en het milieu.
De Alpen worden doorgaans geassocieerd met schoonheid en reinheid. De bergen zijn mooi en omgeven door frisse lucht. Maar de bergen zijn eigenlijk helemaal niet zo schoon en fris, aldus Die Zeit. Het toerisme, in de zomer en in de winter, werkt enorm vervuilend. Fotograaf Lois Hechenblaikner legt vlijmscherp vast hoe de infrastructuur die nodig is om het toeristen in de Alpen naar de zin te maken het landschap en het milieu verwoest.
Wintersporters eisen altijd sneeuw en willen tegelijkertijd verwarmde liftstoeltjes. Het maken van kunstsneeuw en het verwarmen van de liften kost veel energie en zorgt voor extra CO2-uitstoot. Voor de aanleg van pistes en de bouw van nieuwe skiliften worden Alpenweiden opgeofferd en bomen gekapt.
Volgens Die Zeit wordt Hechenblaikner als verzetsstrijder beschouwt, omdat hij zo genadeloos blootlegt wat de pretindustrie van het toerisme aanricht in de Alpen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Meer ongelukken met kinderen door twitterende ouders
Apple Maps op de korrel genomen door MAD magazine en de New Yorker
Britse armoedebaronnen worden rijk van ontwikkelingshulp

Over de schrijver