Frans dorpje krijgt eigen “Project X Apocalyps”

De “Pic de Bugarach”. Foto: wikimedia commons

De gekte rondom het voorspelde einde der tijden (voor als je het nog niet wist: morgen) neemt grote vormen aan, ook bij de media. De Amerikaanse National Public Radio (NPR) toog naar het minieme Franse dorpje Bugarach. De berg naast het dorp zou bijzondere magische krachten bezitten, en het gerucht gaat dat je daar de komende Apocalyps kunt overleven. De burgemeester maakt zich grote zorgen over het aantal mensen dat naar Bugarach zal komen. Hij denkt er zelfs over om het leger in te zetten.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
De situatie in Bugarach doet denken aan het Project X Haren feest van afgelopen september: er is veel aandacht voor het dorpje op internet. Maar niemand weet hoeveel mensen daadwerkelijk naar Bugarach komen.
De burgemeester, Jean-Pierre Delord, zegt dat er verschillende fantasieën over de berg in Bugarach bestaan. “En nu komst dit Maia gerucht er ook nog bij en de drukte die erover op internet gemaakt word. We weten gewoon niet wat we kunnen verwachten,” aldus Delord. “We hebben een volledig beveiligingssysteem aangelegd rond 21 december. Zelfs de bewoners hebben speciale passen nodig om er te komen of weg te gaan.”
Het hele verhaal lees je op de site van de NPR

Over de schrijver

1 reactie op “Frans dorpje krijgt eigen “Project X Apocalyps””

Reacties zijn uitgeschakeld.