Fransen willen van Eiffel Toren enorme levende boom maken

Bron: Inhabitat

Franse consultants willen van de Eiffel Toren een gigantische boom maken. Zij zien het als de taak van technici en uitvinders om een toekomst te ontwerpen die de natuur terugbrengt in het hart van de stad. We stevenen immers af op een wereldbevolking van 9 miljard mensen, waarvan 7 miljard in steden wonen.

Ze stellen daarom voor om één van de grootste toeristische attracties ter wereld te bedekken met 600,000 planten. De Eiffeltoren zal er daardoor uitzien als een machtige, levende kerstboom. Kosten: 72 miljoen euro. De Eiffelboom zou de C02-uitstoot van de stad van het licht met 87,8 ton verminderen.

De Franse krant Le Figaro ontdekte het idee en schreef er onlangs over onder de kop “Het krankzinnige plan om de Eiffel Toren met planten te bedekken’. De krant publiceerde ook een infographic van de Ginger Group, de consultants die het idee hebben uitgebroed.

Of de Eiffelboom er ook echt komt, is nog onduidelijk. Het plan is nog niet officieel bevestigd door het stadhuis in Parijs of het bedrijf dat de Eiffeltoren expoloiteert. Maar Eiffel werd aan het eind evan de negentiende eeuw ook gek aangekeken toen hij een 324 meter hoge toren van staal wilde maken.

Bronnen: Reuters, Le Figaro en Inhabitat.com

Lees ook:

Duitsers bouwen een park boven de drukste snelweg van het land

40000 kilometer vliegen op de zon

Lantaarnpaal laadt elektrische auto op

Over de schrijver