Freelancers gelukkiger dan werknemers in loondienst

Bron: davemelbourne (Flickr.com)

Ondanks de financiële onzekerheid, kiezen steeds meer mensen ervoor om te gaan freelancen. En met succes, want uit onderzoek blijkt dat deze mensen veel gelukkiger zijn met hun werk dan mensen met een vaste baan. Maar liefst 78% van de ondervraagden ervaren het freelancerbestaan als zeer positief.
Het onderzoek werd uitgevoerd door Harris Interactive, in opdracht van uitzendorganisatie Randstad. Er werden 2260 mensen, waaronder 225 HR-managers, ondervraagd. Het blijkt dat bij 86% van de freelancers het huidige niveau van werktevredenheid zeer goed of uitstekend is. Bij loonwerkers is dit 73%. Daarnaast is 60% van de freelancers van mening dat ze worden betaald naar wat ze waard zijn, terwijl bij loonwerkers maar 42% hiervan overtuigd is.
Betere gezondheid
Eerder onderzoek heeft aangetoond dat een toename van werktevredenheid geassocieerd wordt met een betere gezondheid. Met name het risico op geestelijke gezondheidsproblemen, zoals stress en depressie, stijgt wanneer men minder voldoening vindt in zijn werk. Daarnaast blijkt uit diverse studies dat werknemers met een flexibele baan, of zelfs werkplek, een betere fysieke en mentale gezondheid hebben. Ze slapen beter, bewegen meer en gaan beter om met stress.
Bron: Foxnews
Lees ook
Marine wil brandstof uit zeewater halen
Win een chef-kok bij jou thuis
Een volle tank voor vier euro