Friezen krijgen gratis elektrische Twitter-auto

Peugeot Ion
Foto: Peugeot Ion, Bron: Peugeot

Gemeenten in Friesland kunnen gratis een week gebruik maken van een Peugeot iOn. Deze elektrische auto wordt beschikbaar gesteld door Drive4Electric. Het projectbureau dat elektrisch vervoer in ‘Fryslân’ stimuleert, wil op deze manier gemeenten kennis laten maken met elektrisch rijden. De deelnemende gemeenten delen hun ervaringen met de iOn op Twitter.
“Bijna alle gemeenten in Fryslân hebben laadpalen geplaatst om elektrische auto’s op te laden,” vertelt Yvonne Baljeu, projectleider bij Drive4Electric. “De volgende stap is natuurlijk het aanschaffen van elektrische auto’s. Wij willen ze op deze manier ervaring laten opdoen.”
Lees ook:
Taiwan sneller dan Europa met elektrische scooters
Opstappen en wegrijden: elk stopcontact is een benzinepomp
Elektrisch rijden is schoon en goedkoop
De Friese gemeenten krijgen de Twitterauto een week op proef. Gemeente Kollumerland is de eerste die vanaf morgen, 17 april, de Peugeot iOn te leen krijgt. “Elektrisch rijden zou helemaal passen binnen het streven van Kollumerland om in 2020 klimaatneutraal te zijn”, aldus wethouder Boerema van Kollumerland.
Met acties als de gratis Twitter-auto denkt Drive4Electric bij te dragen aan de toekomst van elektrisch vervoer in 2040. In dit filmpje, dat gemaakt is in opdracht van Agentschap NL en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, kun je zien hoe die wereld er uit zou kunnen zien.
Op dit moment rijden er 1300 elektrische auto’s in Nederland, in 2020 moeten dit er 200.000 zijn.
Bron: Drive4Electric

Over de schrijver

3 reacties op “Friezen krijgen gratis elektrische Twitter-auto”

  1. Pingback: Hetkanwel.net: Friezen krijgen gratis elektrische Twitter-auto (april 2012) « Open Bidboek

  2. "Nu rijden er 1300 elektrische auto’s in Nederland, in 2020 moeten dit er 200.000 zijn"
    Een toename dus met 25.000 per jaar ofwel zo'n 20 X het huidige totaal. Waarom niet pogen geloofwaardig te zijn?

Reacties zijn uitgeschakeld.