Futuristische transformer-fiets past zichzelf aan het terrein aan

Deze Fiets Transformeert Terwijl Jij Rijdt. Foto: Priority Design
Deze Fiets Transformeert Terwijl Jij Rijdt. Foto: Priority Design

Deze futuristische fiets past zichzelf aan terwijl jij fietst. De Continuously Ergonomic Race Vehicle(CERV) is ontworpen om de gebruiker, terwijl het terrein verandert, altijd in de optimale positie houden. De transformer-fiets maakte al veel indruk bij experts, en is binnenkort misschien wel te zien in de Tour de France.

Het design is van Cannondale en Priority designs. De CERV was voor het eerst te zien op Eurobike, waar het direct al veel indruk maakte. De verschillende delen van het frame kunnen los van elkaar bewegen, en daardoor in verschillende situaties de fietser in een ideale positie houden.

Zoals gezegd verandert de fiets zichzelf van houding bij verschillende omstandigheden. Wanneer er afgedaald wordt beweegt het frame naar voren en naar beneden, om zo aerodynamisch mogelijk te zijn. Wanneer het terrein omhoog gaat, beweegt het frame juist omhoog en naar achteren, zodat de fietser een betere hefboom kan maken, en dus meer kracht kan zetten. Om het frame zo vrij mogelijk te laten bewegen is de voorvork weggelaten.

Of dit type fiets uiteindelijk daadwerkelijk het straatbeeld gaat bepalen is nog maar de vraag. De high-tech design fiets zal namelijk ook zeker niet goedkoop worden. Wel zullen we zeer waarschijnlijk soortgelijke fietsen gaan zien in bijvoorbeeld de Tour de France.

Bron: Inhabitat

Lees ook
Video: de hele evolutie van de fiets, van eerste ontwerp tot nu, in 60 seconden
[adrotate group=”2″]
Met fietsen verbrand je bijna net zoveel calorieën als met fitness

1 gedachte over “Futuristische transformer-fiets past zichzelf aan het terrein aan”

  1. Pingback: Futuristische transformer-fiets past zichzelf aan het terrein aan | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.