5 hebbedingen op zonne-energie

Bijna 140 jaar geleden brandde de eerste gloeilamp van Thomas Edison. Deze lamp brandde slechts een paar uur, maar werd in die tijd waarschijnlijk wel gezien als de ultieme gadget. Inmiddels vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat we allerlei technische snufjes met ons meedragen die we ook nog eens kunnen opladen met het licht van de zon. Wij zijn blij met deze mooie en schone ontwikkeling en daarom zetten we 5 zomerse hebbedingen voor je op een rijtje. Wat zou de heer Edison er van vinden?

Led Solar Campinglamp

Ben jij zo iemand die ’s avonds graag nog uren met een mooi boek voor de tent of in de achtertuin zit? Dan is de Led Solar Campinglamp misschien wel wat wat voor jou. Deze campinglamp kan je gewoon opladen via het stopcontact, maar ook met zonne-energie. Bovendien heeft de lamp een handige USB uitgang waardoor je er ook je telefoon aan kunt opladen. De lamp kan makkelijk in elkaar geschoven worden en past in elke rugtas. Ideaal voor onderweg, op de camping of in een noodsituatie. Klik hier voor meer informatie over de Led Solar Campinglamp.
WakaWaka - Jeff Gomez

WakaWaka Power

WakaWaka wil zonne-energie met zoveel mogelijk mensen delen: van vakantiegangers in het westen tot vluchtelingen in onrustige gebieden. Dat doen ze door handige gadgets op zonne-energie te verkopen. De WakaWaka Power is een krachtige oplader en (zak)lamp die zichzelf oplaadt met zonlicht. Dat gaat zelfs op een regenachtige dag heel prima. Eenmaal vol kan deze gadget jouw telefoon maar liefst 1,5 keer opladen of je zo’n 200 uur van licht voorzien. Tot slot help je met jouw aankoop ook nog eens mee om zonne-energie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder toegang tot elektriciteit. Klik hier voor meer informatie over de WakaWaka Power+

Xtorm zonneladers

De zonneladers van Xtorm zijn robuust, lichtgewicht en hebben korte oplaadtijden. Daarnaast hebben de opladers een handig en compact ontwerp waardoor je ze makkelijk aan een tent of rugzak kunt vastmaken. Dankzij het zonnepaneel kan je je eigen energie opwekken en al je apparaten handig opladen via een USB ingang. Verder zijn alle opladers voorzien van de nieuwste SunPower® technologie. Dat betekent dat de Xtorm de hoogste efficiëntie heeft en het langste mee gaat van alle zonneladers! Klik hier voor meer informatie over Xtorm zonneladers.
Little Sun Lamp - Franziska Russo

Little Sun Lamp

De Little Sun Lamp is klein en laadt zichzelf op met zonne-energie. Eenmaal vol heb je 4 uur fel licht óf 50 uur gedimd licht. De lamp is vooral leuk voor kinderen en wordt geleverd in een mooie giftbox en met een boekje en een handig draagkoordje. Als je een exemplaar koopt, investeer je gelijk in een lampje voor kinderen die off-grid leven. Zo kunnen zij ook na zonsondergang hun huiswerk doen of nog even een boekje lezen. Dat doen ze normaal gesproken meestal bij het licht van gevaarlijke kerosine lampen die giftige dampen en fijnstof uitstoten. Door de Little Sun Lamp te kopen zorg je er dus niet alleen voor dat kinderen een mooi en veilig lichtje hebben, maar ook voor de vermindering van CO2 uitstoot. Niet gek voor zo’n klein lampje. Klik hier voor meer informatie over de Little Sun Lamp.

Soulra Rugged Rukus

Deze speaker is ideaal voor mensen die graag buiten van muziek genieten. De speaker is stevig, waterbestendig en geeft een helder geluid. Je kunt de speaker opladen met zonlicht of gewoon aan het stopcontact hangen, vervolgens kan je er 8 uur lang muziek mee luisteren. Klik hier voor meer informatie over de Soulra Rugged Rukus.

Verder lezen?

Afgelopen maand maakten we ook een lijstje met duurzame muziekgadgets. Klik op de afbeelding om daar meer over te lezen.
duurzame muziekgadgets
De afbeeldingen bij dit stuk zijn eigendom van Pexels, WakaWaka (door Jeff Gomez), Little Sun Lamp (door Franziska Russo) en Pixabay.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020